A szív diadala – Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

A K&H férfi kézilabda liga 1. fordulójában az ETO University Handball Team a CYEB-Budakalász együttesét fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az első félidőben jól kezdett az ETO, azonban a félidő végére egy gólos előnyben volt a vendég együttes (12-13). A második játékrészben hat gól is volt a két együttes között, de nagy küzdelem után a végén 31-30-as győri győzelem született a mérkőzésen.

Újra NBI-es férfi mérkőzést rendeztek a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, amire sok száz lelkes szurkoló volt kíváncsi.

Kilvinger Bálint vezetőedző védekezésben a Bombac, Lang, Bozovic, Vilovski, Dely, Dörnyei hatossal és a kapuban Pásztorral kezdte meg az ETO University Handball Team első NBI-es bajnoki mérkőzését. A találkozó egy vendég góllal indult, de erre Bozovic, majd Bombac is egy-egy gyors találattal válaszolt (2-1). A kapuban pásztor bravúrjainak köszönhetően a 10. percben 6-3-ra vezetett csapatunk.  Negyedóra elteltével továbbra is előnyben volt együttesünk (7-5), és az utolsó tíz percre még mindig győri előnnyel fordultak az együttesek. A félidő azonban 12-13-as budakalászi vezetéssel zárult.

A második játékrészben ugyancsak a vendégek szerezték meg az első gólt, azonban erre Bozovic válaszolt. A negyvenedik percre négy gólosra növelték előnyüket a vendégek (17-21), melyet az 53. percben Kovács góljával hat gólra düzzasztottak. Ekkor csapatunk új erőre kapott a közönség buzdításának köszönhetőek, valamint a csereként beállt Bősz is bravúrokat mutatott be a kapuban. A 28. percben Hári Levente góljával kiegyenlített csapatunk (30-30), majd először a Budakalász vezetőedzője, utána pedig Kilvinger Bálint is időt kért. Harminckét másodperccel a vége előtt Bozovic gólja beállította a mérkőzés végeredményét.

Az ETO University Handball Team 31-30-as győzelemmel kezdte meg a 2024/2025-ös bajnoki idényt.

Kilvinger Bálint: „Fogalmazhatunk úgy, hogy a szívünk vitt előre. Tipikus első mérkőzés volt a mi részünkről. Jól kezdtük a találkozót, de aztán sok hibát végeztünk, amit a Budakalász ki is használt. Nagyon fontos két pont, hogy el tudjuk így kezdeni a bajnokságot. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az elejétől a végéig küzdöttünk, de még látjuk, hogy van hova fejlődnünk. Dolgozni fogunk tovább. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Budakalász együttesének.”

Dean Bombac: „Először köszönetet szeretnék mondani a Budakalász együttesének, egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nagyon megizzasztottak bennünket. Másodszor az Olimipa után csatlakoztam a csapathoz, ami csak pár hete volt. Nagyon boldog vagyok hogy ma megmutathattuk azt, milyen erős karakterekből áll a csapatunk. Sok karakter van a csapatban, Nagyon fontos nekünk ez a győzelem. Boldog vagyok, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre és szurkoltak nekünk. Bízom benne, hogy egyre többen fognak nekünk szurkolni.”