Továbbra is hibátlanul

A K&H férfi kézilabda liga 5. fordulójában az ETO University Handball Team együttese a PLER-Budapest otthonában vendégszerepelt. Az első félidőben szoros képet mutatott a játék, és a félidőben 16-18-ra vezetett az ETO. A második játékrészben kinyílt az olló a két csapat között, és végül magabiztos 31-38-as győzelmet arattak a győri fiúk.

A keretből ezúttal Ásványi Gellért, Gerdán Tibor és Koncz András maradtak ki. A győri kapuban Pásztor kezdett, míg támadásban a Hári, Bozovic, Bombac, Vilovski, Balogh, Dörnyei hatost küldte pályára Kilvinger Bálint vezetőedző. Az első gólt a hazaiak szerezték, azonban a következő támadásban Balogh volt eredményes (1-1). Dörnyei góljával vezetést szerzett csapatunk, majd Bombac is betalált (2-4). Negyedóra elteltével őrizte két gólos előnyét csapatunk (7-9). A 19. percben kiegyenlítettek a hazaiak (10-10), de ez az eredmény nem tartott sokáig, mivel előbb Dörnyei, majd Balogh is bevette a PLER kapuját (10-12). Az utolsó percekben többször felzárkózott egy gólra a hazai együttes, de így is 16-18-as előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrész két hazai góllal indult, így 18-18-ra kiegyenlített a PLER, azonban Pásztor védésének, valamint Vilovski lövésének köszönhetően 18-19-re vezettünk. Ezután fej-fej mellett estek a találatok, de egy-két gólnál többre ellépni egyik csapat sem tudott (20-22). Egy hazai időkérés után azonban megduplázta előnyét csapatunk, és a 40. percben már 20-24-re vezetett. A 43. percben a harmadik idejét is kikérte a PLER vezetőedzője 20-26-os győri vezetésnél. Az időkérés most jót tett a hazaiaknak, hiszen pár perc alatt két gólt is faragtak a hátrányukból (22-26). A mérkőzés utolsó tíz percére 24-31-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. Az utolsó percekben tudta őrizni előnyét együttesünk, és végül magabiztos győzelmet arattunk Budapesten.

Kilvinger Bálint: „Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam, tudtuk, hogy a hazai csapat nem adja könnyen magát. Készültünk arra, hogy a 7-6 elleni játék elő fog kerülni, de mi próbáltunk türelmesek maradni. A második félidőben, amikor elkezdtek hibázni, akkor sikerült ellépnünk. Kiváló hangulat volt, boldog vagyok a győzelem miatt. Nem volt olyan könnyű a mérkőzés a rutin döntött nálunk. Gratulálok a csapatoknak ez egy újabb fontos győzelem.”

Pásztor Imre: „Szeretnék gratulálni a hazaiaknak, kiváló mérkőzést játszottunk. Hektikus volt a találkozó, vezettünk de fel tudtak zárkózik. A második félidőben sikerült könnyebb gólokat szerezni. A különbség nem feltétlen tükrözi a mérkőzés nehézségét. Nagyon örülünk ennek a két pontnak, fontos számunkra.”