Fazekas Máté a válogatott keretben

Szeptember utolsó napjától nem hivatalos válogatott időszakban tart ötnapos edzőtábort a férfi kézilabda válogatott. Chema Rodrigez szövetségi kapitány a 19 fős keretbe behívta játékosunkat Fazekas Mátét is.

A spanyol szakvezető az NB I-es klubokkal történt megegyezésnek köszönhetően dolgozhat együtt a játékosokkal ezen időszakban.

A szakmai stáb ezeket a napokat arra használja fel, hogy megpróbálják szélesíteni a válogatott keretet, így azt fogják vizsgálni, kik azok a fiatal, 23 év alatti játékosok, akik a közelebbi vagy a távolabbi jövőben odakerülhetnek a nemzeti csapathoz.

„Főként azokat a játékosokat hívtam meg, akik ott voltak a 2023-as junior vb-ezüstérmes vagy az idei ifjúsági Eb-bronzérmes együttesben, idén a junior keretben szerepelnek, illetve akiket már korábban is folyamatosan figyeltünk, és alkalmanként vagy rendszeresen már kerettagok voltak. Az olimpián szereplő kézilabdázók mögött hosszú, eseménydús és fárasztó nyár van, így most közülük az itthon szereplők is pihenőt kaptak, hiszen a párizsi játékok miatt klubjuk felkészülésébe is csak később, augusztus közepén tudtak bekapcsolódni, most viszont gőzerővel megy a bajnokság és az európai kupaprogram, az ő terhelésüket okosan kell beosztanunk” – fejtette ki Chema Rodríguez.

Csapatunk fiatal játékosa a válogatott meghívóra így reagált: „Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy Chema Rodrigez behívott erre az öt napos összetartásra. Egy kiskori álmom volt, hogy bekerüljek a felnőtt válogatottba, ahol felmérjék a tudásomat és képességeimet. Tudom, hogy nagyon sokat kell azért dolgoznom, hogy ténylegesen kerettaggá váljak. Ezért edzek napról napra, hogy minél jobb legyek és minél tovább fejleszthessem magam. Szeretném előre is megköszönni a bizalmat a szövetségi kapitánynak és a szakmai stábnak, bízom benne, hogy ezt eredményes munkával tudom meghálálni.” – mondta Máté.

A magyar férfi válogatott kerete a szeptember 30. és október 4. közötti összetartásra:

kapusok: Mikler Krisztián (NEKA), Balogh Ádám (OTP Bank-Pick Szeged), Várady-Szabó László (BFKA-Veszprém)

jobbszélső: Szilágyi Benjámin (OTP Bank-Pick Szeged)

jobbátlövők: Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC-Green Collect), Tóth Péter (Csurgói KK)

irányítók: Csörgő Kristóf (FTC-Green Collect), Tóth Levente (NEKA), Sztraka Dániel (PLER-Budapest)

beállók: Németh Bulcsú (OTP Bank-Pick Szeged), Papp Tamás (Csurgói KK), Karai Miklós (FTC-Green Collect), Mészáros Máté (FTC-Green Collect)

balátlövők: Fazekas Máté (ETO University HT), Balogh Dániel (OTP Bank-Pick Szeged), Kovács Tamás (NEKA), Gazsó Péter (NEKA)

balszélsők: Krakovszki Bence (MOL Tatabánya), Molnár Robin (NEKA)