Irány a döntő!

Győzelemmel kezdte az ETO University Handball Team a II. Hotel Vinifera Wine & Spa nemzetközi kézilabdatornát Balatonfüreden. Az együttes a Dukla Praha ellen lépett pályára, ahol 15-10-es félidei vezetés után tíz gólos, 33-23-as győzelmet aratott.

Jól szolgálja a felkészülést a Balatonfüreden rendezendő kézilabda torna, hiszen két nap alatt két találkozót is játszik együttesünk. A csütörtöki játéknapon a Dukla Praha csapatával mérkőztünk meg. A találkozó Bozovic góljával indult, amelyet gyors prágai találatok követtek. A hatodik perctől kezdve azonban átvette a vezetést csapatunk, és Pásztor védéseinek, valamint a jó támadójátéknak köszönhetően a 18. percben 10-6-ra vezettünk. A játékrész végére növelni tudta előnyét a csapatunk, és öt gólos előnnyel mehettünk a szünetre (15-10).

A második játékrész két gyors prágai góllal indult (15-12), de továbbra is tartották előnyüket a győri srácok, és a 40. percben 21-18-as eredmény állt a kijelzőn. A félidő derekától tovább növelte a két csapat közti különbséget az ETO, így a végjátékra 27-21-es eredménnyel fordultak a játékosok. Az utolsó tíz percben már csak a különbség nagysága volt a kérdéses, és végül tíz gólos, 33-23-as győzelmet aratott az ETO University Handball Team.

„Az első mérkőzésünkön a tornán igyekeztünk határozott védekezéssel pályára lépni, ami stabil alapot adott a csapatnak. A játékosok jól összpontosítottak, és sikerült hatékonyan megakadályozni az ellenfél támadásait. Támadásban is mutattunk szép megoldásokat, de néhány hiba csökkentette a hatékonyságunkat. Összességében jó mérkőzés volt, a csapat jól dolgozott együtt” – mondta a mérkőzés után Kilvinger Bálint vezetőedző.

A másik mérkőzésen a Balatonfüred 32-24-re legyőzte a KA Akureyri együttesét, így ők kerültek a döntőbe. Ezzel eldőlt, hogy csapatunk a házigazda ellen játszik a pénteki fináléban, ami 18 órakor kezdődik a Forrás Sportcsarnokban Balatonfüreden.

Várunk minden győri szurkolót!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!

Írjuk együtt a győri férfi kézilabda történelmét!