Laurinyecz Balázs: “Minél jobb szezont szeretnék játszani”

Az ETO University Handball Team játékosai július közepén megkezdték a felkészülést a régóta várt NBI-es szezonra. A tavalyi évhez képest a csapat kerete átalakult, így egy sorozatot indítva mutatjuk be új játékosainkat. A második részben a balszélső, Laurinyecz Balázs mutatkozik be. 

Laurinyecz Balázs az előző idényben volt együttesével, a Dabassal bejutott a férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe. Az idei esztendőben azonban már új csapattal, új kihívásokért küzd majd. A vele készült interjút olvashatják most el.

Kezdjük is az elején. Miért választottad a kézilabdát sportágadnak?

Kiskorom óta az életemet végig kíséri a kézilabda, hiszen az édesanyám is kézilabdázott és már a testvéreim is versenyszerűen űzték ezt a sportot. 12-13 évesen kezdtem el Békéscsabán kézilabdázni, és ezt követően igazából folyamatosan jöttek a különböző versenyek és felkészülések. Az itt eltöltött időszak után érkeztem Dabasra, ahol nyolc évet töltöttem el. 

Sok időt töltöttél el Dabason, szinte ott váltál felnőtté. Most mégis a távozás mellett döntöttél, miért érezted szükségesnek a váltást?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen nagyon szerettem ott játszani, szinte már a családomnak tekintettem az egész csapatot és mindenkit, akik ott körülvettek minket. De új kihívásokat kerestem és így szóba a váltás. Amikor megkeresést kaptam Győrből tetszett a felvázolt jövőkép, így úgy döntöttem kipróbálom magam. Eddig úgy érzem bejöttek az elképzeléseim, remekül érzem magam az ETO-ban, ahol már elkezdődött egy jó csapat kialakítása.

Így hogy már szóba hoztad a csapat alakulását, július közepén kezdődött a felkészülés. Mondhatjuk, hogy már jó pár edzés van mögöttetek. Milyenek az első tapasztalatok?

Azt gondolom, hogy egy nagyon jó közösség jött itt össze. Lépésről-lépésre haladunk, egy nagyon speciális és részletes a felkészülés közepén vagyunk, aminek minden egyes pontja védekezésben és támadásban is nagyon alapos. Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk tudni oldani a kitűzött célok elérését. Mi azon dolgozunk edzésről edzésre, hogy csapatként és egyénként is egyre jobbak és jobbak legyünk.

Egy élsportoló komoly rend szerint éli az életét, hiszen minden nap edzések vagy éppen mérkőzések várnak rájuk. Amikor nem kézilabdázol mi az, ami kikapcsol, mivel tudsz feltöltődni?

Egy igazi közösségi embernek tartom magam, így, ha időm engedi szeretek a barátaimmal lenni. A velük töltött idő igazán feltölt a hétköznapokban és a hétvégéken is. Ilyenkor sokszor szoktunk társasjátékozni, de a számítógép elé is szívesen beülünk és ott töltjük el az időnket. Szeretem a minőségi együtt töltött perceket.

Az mondjuk látszik is rajtad, hogy egy igazi közösségi ember vagy. Így biztos van beceneved is, Elárulod mi az?

Lau a becenevem. Igazából nincs egy érdekes története, hiszen a vezetéknevem első három betűjéből alakult ki.

Ha egy kicsit visszakanyarodunk a csapatra beszéltünk a felkészülésről már. Viszont tudjuk, hogy a cél a stabilitás megteremtése a bajnokságban. A Te személyes céljaid mik a jövőre nézve?

Személy szerint szeretnék magam mögött tudni egy minél jobb felkészülést, hogy minél jobb formába hozzam magam. Szeretnék minden egyes edzésen és meccsen maximális koncentrációval és odaadással dolgozni és ezzel hozzájárulni a csapat legjobb teljesítményéhez.

Sokan várták már, hogy a városnak újra legyen egy első osztálybeli felnőtt férfi kézilabda csapata. Mit üzensz a győri szurkolóknak?

Azt gondolom, hogy egy nagyon izgalmas időszak indul el itt Győrben. Ahhoz, hogy sikeres évadot tudhassunk majd magunk mögött, szükségünk lesz a szurkolók támogatására. Így azt kérem, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre és szurkoljanak nekünk. Bízom benne, hogy egy nagyon jó közösség tud majd kialakulni, ahol mindenki a magáénak érzi majd a sikereket.