A magyar férfi kézilabda NBI/B bajnokságának 28. fordulójában a Győri ETO-UNI FKC a DEAC otthonában vendégszerepelt. Az első félidő kemény perceket hozott, de a szünetre négy gólos előnnyel vonulhattak a csapatok. A második harminc percben tovább nőtt a különbség a két együttes között és végül 23-30-as győri siker született Debrecenben.

Bencze József vezetőedző a Paár, Koncz, Takács, Ásványi, Kurucz, Nagy kezdősorral és a kapuban Pásztorral vágott neki a cívisváros elleni találkozónak. A labdát a fehér mezesek indították útjára és az első gólt Nagy szerezte, melyre a hazaiak hamar válaszoltak. Több pontatlanság jellemezte az első perceket, és a 10. percben 3-4-re vezetett csapatunk. Pásztor védéseinek köszönhetően sikerült tartani a előnyét az együttesünknek, és a játékrész utolsó tíz percére 6-9-es eredménnyel fordultunk. Takács góljával a szünetre kialakult a négy gólos fölény (10-149

A második harminc perc győri kiállítással és két DEAC hétméteres góllal indult, melyekre a 34. percben Kathi válaszolt (13-15). A két gólra való felzárkózás miatt Bencze József időt kért, és rendezte a csapat sorait. A következő percekben nem tudott három gólnál többel ellépni csapatunk, mígnem Lang negyvenedik percben lőtt gólja vissza nem állította a félidei különbséget. Ettől a perctől kezdve fokozatosan lépett el ellenfelétől csapatunk, ez a mérkőzés véghajrájára 18-24-es győri vezetéssel fordultak a csapatok. A mérkőzés végül magabiztos 23-30-as győri győzelemmel zárult.

A bajnok Győri ETO_UNI FKC együttesére az idei szezonban már csak két találkozó vár. Május 17-én 19 órakor az utolsó hazai mérkőzésen a Szigetszentmiklós gárdája érkezik a Magvassy Mihály Sportcsarnokba. A találkozó végén pedig a hivatalos bajnokavatásra is sor kerül. A mérkőzésre a belépés díjtalan.

A DEAC elleni mérkőzés után Bencze József így értékelt:

„Nehezen melegedtünk bele a mai mérkőzésbe, meglátszott a fiúkon a hosszú utazás. azt gondolom a védekezésünk magas szinten működött a 60 perc folyamán, ami meghozta a sikert. Nem találtuk támadásba azt a ritmust, amit eddig megszoktunk, de küzdöttünk és a helyzeteinket jó százalékban értékesítettük ezért is sikerült magabiztosan nyernünk. Igazi csapatként működtünk.  Megyünk tovább, készülünk a Szigetszentmiklós elleni derbire, ahol természetesen nyerni szeretnénk.”