A 2023/2024-es bajnoki szezon 27. mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapata ellen játszottuk. A Győri ETO-UNI FKC végig vezetve nyerte meg a mérkőzést, és ezzel célba ért álmai útján, hiszen az NBI-es feljutás bebiztosítása után már a bajnoki cím is a zsebben van!

A találkozót a Paár-Lang-Bali-Ásványi-Kathi-Szabó sor kezdte, Pásztorral a kapuban. Az első gólt Lang szerezte, majd a vendégek válasza után Kathi, Paár és ismét Lang volt eredményes, így az ETO már az első percekben három gólos előnyre tett szert (5. perc 4:1). A vendégek azonban nem hajoltak meg, és a győri hibákat kihasználva a 15. percre visszahozták egyenlőre az állást. Pásztor Imre jó pillanatban bemutatott védéséből lendületet szerezve a zöld-fehér fiúk újra előnybe kerültek, Koncz, Paár és Kathi góljaival a 23. percre már 11:7-re ment az ETO. Ezt a 3-4 gólos előnyt sikerült megőrizni a félidő végéig, így 14:11-es állásnál cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidő két vendéggóllal kezdődött, az ETO azonban nem veszítette el a fókuszt, a félidő első 10 percében tartották az első játékrészben felépített előnyt (40. perc 20:17). Támadásban Koncz és Takács gólérősen játszott, indításokból pedig Szabados volt eredményes. A félidő közepén két szegedi védés után lehetőségük volt a vendégekben közelebb zárkózni, Bencze József időkérése után azonban az ETO újult erővel vágott neki az utolsó 7 percnek (53. perc 26:23). Lang, Kathi és Koncz góljaival az 56. percre a mérkőzésen először öt gólos volt a győri előny. A mérkőzést és ezzel a bajnoki címet a zsebben érezve a győri szurkolók éltették a „bajnokcsapatot”, és a mérkőzést fergetes hangulatban befejezve 31:26-os győzelemmel szereztük meg a biztos bajnoki győzelemhez szükséges 2 pontot.

Szívből köszönjük a szurkolóinknak, hogy velünk vagytok és veletek ünnepelhettünk!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Szeretnék gratulálni a Szegednek, egy jól képzett játékosokból álló csapattal játszottunk egy jó mérkőzést. A találkozó elejét jól kezdtük, utána azonban belassultunk, nem tudtunk olyan tempót diktálni, amit szerettünk volna. A Szeged sokáig tudott tapadni ránk, a végére azonban sikerült olyan lendületbe kerülni, amellyel be tudtunk biztosítani a győzelmet. Nagyon köszönjük a kilátogató szurkolóknak, hogy hozzásegítettek a győzelemhez, és velünk ünnepeltek. Van még három mérkőzésünk a szezonban, így folytatódik a munka, hiszen szeretnénk azokat is megnyerni.”

Győri ETO UNI FKC – OTP Bank-Pick Szeged U21

31:26

Győri ETO-UNI FKC: Koncz 7, Varga (K), Lang 3, Ásványi, Pásztor (K), Kathi 6, Kurucz 1, Nagy 1, Paár 3, Sövegjártó , Takács 4, Radvánszki 2, Bali, Szabados 3, Szabó 1