A 26. mérkőzését játszotta a Győri ETO-UNI FKC a 2023/2024-es bajnoki szezonban. A Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 otthonában lépett pályára a csapat, ahonnan összeszedett játékkal sikerült elhozni a 2 pontot.

A találkozót a Szabó-Kathi-Radvánszki-Gerdán-Lang-Paár sor kezdte védekezésben, a kapuban pedig Pásztor állt. Az első győri gól 7 méteresből született, a sérülésből lábadozó Mátés István helyét Paár Olivér vette át a büntetőknél, és rögtön eredményes is volt. Ezután Lang is gyorsan a kapuba talált, majd ismét Paár,  majd Kathi szerzett találatot (7. perc 3:4). A 7. és a 10. perc között Pásztor lehúzta a rolót, összesen négy lövést (köztük egy 7 méterest) hárított, és bár a veszprémi kapus is fogott labdákat, a mieink közül Szabó és Radvánszki is a kapuba talált, így a 11. percre 4:7-es előnyt szerzett a Győr. A veszprémi fiatalok nem engedték el a mérkőzést, két emberelőnyüket kihasználva a 20. percre 10:11-re zárkóztak fel, és a 26. percig tudnák is tartani az 1-2 gólos különbséget. A 29. percben Gerdán Tibor kék lapos kiállítást kapott, így emberhátrányból fejeztük be a félidőt, Langnak azonban így is sikerült gólt szereznie, így 14:18-as állásnál cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőt Kathi duplája, majd Varga István három egymás utáni védése indította vendég oldalon. A 39. percben Szabados találatával már nyolc gólosra duzzadt a Győr előnye (15:23), és ezt a különbséget tartották a csapatok a 48. percig. Ekkor Bali kétszer, Szabados pedig egyszer volt eredményes, a kapuban pedig  Varga hárította a veszprémiek válaszait, így a szép számú győri szurkolótábor a 50. percben skandálhatta a 10 gólos győri előnyt (20:30). Az utolsó 10 percben már zsebben érezhette az ETO a két pontot, de nem veszítettek a koncentrációból. A frissen beállt Sövegjártó irányította a csapatot, Varga pedig további is remekül védett, így egy négy gólos győri szériát követően 23:37-es eredménnyel fújták le a mérkőzést.

Köszönjük a szurkolóknak, hogy velünk tartottak!

Szép volt fiúk!

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„A mai mérkőzésen nehezen lendültünk játékba, a védekezünk akadozott, a veszprémi fiatalok megtalálták a falon a réseket. Sajnos két irányítónk hiányában kellett a mai támadójátékunkat megszervezni, és úgy gondolom, hogy lőtt gólok alapján ez jól sikerült. A második félidőre a védekezésünk is összeállt, így tudtunk magabiztos győzelmet aratni. Mindenki játéklehetőséget kapott és élt is vele, ennek nagyon örülünk, hiszen igazi csapatként működtünk. Gőzerővel készülünk a jövő heti hazai mérkőzésünkre a szegedi fiatalok ellen, ahol szeretnénk bebiztosítani a matematikai első helyünket a bajnokságban. Köszönjük, hogy ilyen sok szurkolónk eljött Veszprémbe!”

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – Győri ETO-UNI FKC

23:37

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 2, Varga (K), Lang 6, Ásványi 1, Pásztor (K), Kathi 8, Kurucz 1, Nagy 3, Paár 5, Sövegjártó 1, Takács, Radvánszki 2, Bali 3, Szabados 4, Szabó 1