A 25.fordulót idegenben játszotta a Győri ETO-UNI FKC, a Rákosmente otthonában léptünk pályára.

A találkozót a Szabó-Kathi-Ásványi-Gerdán-Lang-Paár összeállítás kezdte, Pásztor állt a kapuban. A Rákosmente első támadása után Pásztor védett, majd Paár volt eredményes. Az találkozó első 10 percében a zöld-fehérek két gólos előnyt tudtak kialakítani, azonban a Rákosmente vissza tudott zárkózni (14. perc 7:7). Bencze József időkérése után Kathi, Takács és Lang góljaival ismét előnybe kerültünk, amit a félidő utolsó részéig sikerült tartani (24. perc 10:12). A 28. percre azonban felzárkózott a hazai csapat, és az utolsó 2 percben két gólos előnyt harcoltak ki, így 15:13-as félidőt zártak a felek.

A második félidő első gólját Lang szerezte, majd Ásványi kiállítása után Pásztor ismét villantott. A következő percekben a mérkőzésen 20! védést bemutató Pásztor bravúrjai vitték a csapatot, sok hibával játszott az ETO, és nem sikerült utolérni a hazaiakat (40. perc 19:16). Kathi majd Takács góljaival tudtuk csökkenteni a különbseget, majd a 46. percben Szabó Ádám góljával lett ismét döntetlen (19:19). Az utolsó negyed órában fej-fej mellett mentek a csapatok, majd a hazaiknál egy 2×2 perces kiállítás segített a Győrnek, hogy előnyt szerezzen. Az utolsó három percben Szabó és Lang góljai biztosították be az ETO 23:25-ös győzelmét.

Bencze József vezetőedző nyilatkozata a mérkőzésről:

„Nagyon parázs mérkőzésen vagyunk túl, de a legfontosabb, hogy sikerült a magunk javára fordítani a találkozót egy kiélezett végjátékban. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, már az őszi hazai találkozó is nehéz győzelem volt, és most bebizonyította a Rákosmente, hogy mennyire lelkes és képzett fiatalokból álló együttes. A héten egy vírus ment át a csapatunkon, így csak az utolsó napokban tudtunk teljes kerettel készülni, de ettől függetlenül nekünk minden mérkőzésen bizonyítanunk kell. Összességében nem játszottunk jól, de ki kell emelni a kiváló kapusteljesítményt, illetve a védekezésünk is összeállt a második félidőre, ennek köszönhetően tudtunk végül nyerni.”

Rákosmente – Győri ETO-UNI FKC

23:25

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 1 Varga (K), Lang 8, Ásványi, Pásztor (K), Kathi 3, Mátés 1, Nagy, Paár 4, Sövegjártó, Takács 5, Radvánszki, Bali 1, Szabados, Szabó 2