A 2023/2024-es bajnoki 24. fordulójában a Budai Farkasok-Rév csapatával játszottunk idegenben.

A találkozót a Szabó-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Paár sor kezdte védekezésben, a kapuban Pásztor állt. A mérkőzés első találatát Paár szerezte szélről, majd a hazai csapat 7 méteresből egyenlített. Paár duplázása után Kurucz, Lang és Szabó is a kapuba talált. A 8.percben már hárommal ment az ETO, így a hazai csapat időt kért, azonban a zöld-fehérek keze nem remegett meg, és Gerdán piros lapja ellenére egyre nagyobb elönyt tudtak felépíteni (20. perc 5:10). A félidő végéhez közeledve némileg lankadt a figyelem, és becsúszott néhány technikai hiba, azonban az utolsó percekben sikerült rendeződnie a csapatnak, és Kathi és Mátés góljaival magabiztosan befejezni a félidőt (30. perc 7:14).

A második félidőt Pásztor indította egy védéssel, majd Mátés 7 méteresből volt eredményes. Ásványi kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, és két rontott lövésünk volt, Pásztor azonban üres kapus góljával villantott (37. perc 8:16). A budaiak időkérése után Paár és Szabó révén ismét szélről voltunk eredményesek, majd a 47. percre tíz gólra sikerült növelnünk az előnyünket (12:20). Itt már zsebben érezhették a győri fiúk a 2 pontot, így az utolsó 10 percre az örömkézilabda maradt. A frissen beszálló Takács kétszer volt eredményes talpról, illetve a kapuba beálló Varga is bemutatott egy bravúrt. A találkozót Szabados három gólja zárta, és a Budaörsre utazó győri szurkolók végül 13 gólos győzelemnek és 18:31-es eredménynek tapsolhattak.

Szép volt fiúk!

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„A mai mérkőzést egy nagyon jó védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel sikerült teljesítenünk, úgy gondolom, hogy ez megalapozta a sikerünket Gerdán Tibor elvesztése ellenére. Úgy gondolom, hogy megmutattuk, hogy mekkora tartás van ebben a csapatban, és sikerült egy szép játékkal elért győzelmet aratnunk a Budai Farkasok otthonában. Jövő héten Rákosmentére készülünk, és onnan is szeretnénk 2 ponttal hazatérni.”

 

Budai Farkasok-Rév – Győri ETO-UNI FKC

18:31

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 1 Varga (K), Lang 1, Ásványi 2, Pásztor (K) 1, Kathi 1, Kurucz 2, Mátés 6, Nagy 2, Paár 4, Takács 2, Radvánszki 1, Bali 1, Szabados 4, Szabó 3