Február 21-én, a 2023/2024-es bajnoki szezon 19. fordulójában a Kecskemét csapatát fogadtuk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A cél az volt, hogy előző fordulóban elszenvedett vereséget kijavítva itthon tartsa a Győri ETO-UNI FKC a két pontot.

A mérkőzést a Szabó-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Koncz-Paár sor kezdte, Pásztorral a kapuban. A kapusok 1-1 védéssel indították a találkozót, majd Szabó második próbálkozása eredményes volt, így a mérkőzés első találatát ő szerezte. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a győri oldalon Koncz rövid idő alatt négy gólt is szerzett, a hazaiak azonban nem tudtak ellépni (14. perc 7:6). A félidő közepén mindkét csapatnál közel 3 perces gólcsend volt, amit Radvánszki találata tört meg, ezzel elindítva a győri gólgyárat. A hazai csapat zsinórban hét találatot szerzett, amelyre a vendégek nem tudtak válaszolni, így a 25. percre kilenc gólos különbség alakult ki a csapatok között (15:6). Ez a különbséget a félidő utolsó perceiben sikerült megtartani, így megnyugtató győri előnnyel, 18:9-es állásnál cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőt egy látványos figura végén Szabados gólja indította, és a szurkolók más skandálhatták is a tíz gólos különbséget. A 34. percben Gerdán 2 perces büntetésével emberhátrányba kerültünk, azonban Kathi és Szabados góljaival nem hagytuk felzárkózni a Kecskemétet (36. perc 22:11). A vendégek kapusa jó teljesítményt nyújtva időről időre megrekesztette a győri robogást, a hazai fiúk felszabadult játéka azonban egyre jelentősebb gólkülönbséget eredményezett, a 46. percben a Tóth Norbert időkérésénél már 26:14-et mutatott az eredményjelző. A vendégek az időkérés után sem tudtak közelebb zárkózni, egymás után potyogtak a győri gólok, majd Sövegjártó 50. perces kiállítása akasztotta meg némileg a hazai robogást (31:14). Bencze József is kikérte az idejét, hogy a befejezésre kiadja a feladatot, ami az utolsó percekre több szép győri gólt eredményezett. A végeredmény 37:18, és egy magabiztos hazai győzelem lett.

Szép volt fiúk!

Köszönjük a szurkolóknak, hogy velünk töltötték a szerda estéjüket.

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„Gratulálunk a Kecskemétnek, a megfogyatkozott csapat ellenére szépen helytálltak. Az első 15 percben a koncentrációnk még Ajkán maradt, de aztán sikerült a megfelelő hőfokra bemelegednünk, és sikerült olyan teljesítményt letennünk, amelyre az eredmény alapján is büszkék lehetünk. Kívánom a Kecskemétnek, hogy sikerüljön a céljaikat elérni, mi pedig Cegléden folytatjuk jövő héten.” 

Győri ETO-UNI FKC – Kecskemét

37:18

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 9, Varga (K), Lang 1, Ásványi 1, Pásztor (K), Kathi 3, Kurucz 1, Mátés 4, Nagy 1, Paár, Takács 2, Radvánszki 6, Sövegjártó 1, Szabados 6, Szabó 2