A 2023/2024-es bajnoki szezon 18. fordulójában a KK Ajka KFT otthonában léptünk pályára. A játékunk sajnos nem tudott összeállni, így Ajkán maradt a 2 pont.

A találkozót a Szabó-Kurucz-Ásványi-Mátés-Lang-Szabados támadósor kezdte, a kapuban Varga állt. A mérkőzés első gólját Ásványi Gellért szerezte, majd a két kapus 1-1 védést mutatott be. Szabads és Ásványi góljaival 2:3-as vezetéssel ment a Győr az 5. percben. A következő időszak gólszegényen telt a győriek számára, így az ajkaiak átvették a veztést. Bencze József időkérése sem tudta fellendíteni az ETO játékát, több technikai hibát vétettünk, és sok jól kidolgozott helyzetet hagytunk ki. A 21. percben Lang góljával 1-re csökkent a különbség a csapatok között, azonban nem sikerült felzárkóznunk (21. perc 10:9), és mivel a félidő utolsó 5 percében nem sikerült gólt szereznünk, így 4 gólos ajkai vezetéssel, 15:11-es zártuk a félidőt.

A második félidő elején két Lang gólnak örülhettek a győri szurkolók, majd Nagy és Takács találataival ismét 1 gól lett a két csapat között (38. perc 16:15). Ebbe azonban nem sikerült belekapaszkodnia a győri csapatnak, a 42 percre ismét 3 góllal vezetett az Ajka (20:17). Pásztor két védéssel próbálta a mérkőzésben tartani a csapatot, de sajnos percekig nem sikerült a kapuba találni, és így nem tudott felzárkózni a győri együttes. Az utolsó percekben a csapat minden erejét megmozgatva közelebb tudott kerülni a hazaiakhoz, így végül 26:24-es végeredménnyel zártuk a találkozót.

Köszönjük a biztatást a velünk tartó szurkolóinknak!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Sajnos nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy számítottunk rá, sok jól kidolgozott helyzetet hagytunk ki, nem tudott a csapat a szükséges hőfokon játszani. A koncentráció ma nem volt a helyén, és bár tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de győzelemmel szerettünk volna távozni, ez most sajnos nem így lett. Levonjuk a szükséges konzekvenciákat, és folytatjuk a felkészülést, szerdán 18:00 órakor a Kecskemét érekzik a Magvassyba, várjuk a szurkolóinkat a mérkőzésre.”

KK Ajka KFT – Győri ETO-UNI FKC

26:24

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 1, Varga (K), Lang 6, Ásványi 4, Pásztor (K), Kathi, Kurucz 1, Mátés 3, Nagy 2, Paár, Takács 2, Radvánszki 1, Sövegjártó, Szabados 4, Szabó