A 2023/2024-es bajnoki szezon 16. fordulójában az ÓAM-Ózdi KC vendégeként léptünk pályára.

A mérkőzést védekezéssel indítottuk, a Mátés-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Szabados sor kezdett, Pásztor védte a kapunkat, és támadásba Szabó érkezett. Lang talált elsőnek a kapuba, és bár a hazaiak gyorsan tudtak rá válaszolni, Szabados Márton kétszer is eredményes volt, majd Mátés góljával az 5. percre 1:4 volt az állás. A következő támadásokból több rontott lövésünk is volt, azonban Szabó két találatával, illetve Lang és Mátés góljaival a 15. percig tudtuk tartani a négy gólos különbséget (5:9). Az első játékrész második felében több hibát is vétettünk mind védekezésben, mind támadásban, és a kapusaink sem tudták megfogni az ózdi labdákat, így a hazai csapatnak lehetősége volt felzárkózni. Egy utolsó perces 7 méteressel egyenlőig tudott kapaszkodni az Ózd, így a félidőt 16:16-al zárták a csapatok.

A második félidőt a hazai csapat kiállítása indította, ezt Kurucz és Szabados gyorsan kihasználta, így ismét a Győr vezetett 2 góllal. A következő percekben mindkét csapat elkövetett hibákat, így állandósult a 2-3 gólos győri előny (40. perc 20:23). Ezután az Ózd három egymás utáni találattal közelebb tudott zárkózni, de két Takács és egy Lang gól segített az ETO-nak az előny megőrzéséhez. A 49. percben 25:27-et mutatott az eredményjelző, és az ózdi szurkolók hangos buzdítása mellett küzdött a hazai csapat, hogy otthon tudjon tartani legalább 1 pontot. A következő 5 perc sok izgalmat tartogatott mindkét csapatnak, az 56. percben azonban az egész mérkőzésen jól játszó Kurucz gólja elönteni látszott a mérkőzés kimenetelét (28:31). A kialakult négy gólos előnyt újabb két Kurucz bomba segített megőrizni, és végül 29:33-as végeredménnyel győzött a Győr.

Szép volt fiúk!

Bencze József vezetőedző így értékelte az év első bajnoki mérkőzését:

„Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült 4-5 gólos vezetést szereznünk, azonban saját hibánkkal visszahoztuk az ellenfelet a mérkőzésbe, amit nagyon szépen ki is használtak. A védekezésünk nem volt olyan feszes, mint amit szerettünk volna látni, félidőben viszont rendeztük a sorokat, és a második félidőben végig vezetve nyertük meg a mérkőzést.”

 

ÓAM-Ózdi KC – Győri ETO-UNI FKC

29:33

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz, Varga (K), Lang 5, Ásványi 5, Pásztor (K), Kathi 2, Kurucz 6, Sövegjártó, Mátés 4, Paár, Takács 3, Radvánszki 1, Bali, Szabados 4, Szabó 3

Vezetőedző: Bencze József