A 2023/2024-es bajnoki szezon 15. fordulóját hazai pályán játszottuk a Vecsési KKFT ellen. A 2023-as év utolsó mérkőzése ismét győzelmet hozott a Győri ETO-UNI FKC-nek.

A találkozót a Szabó-Sövegjártó-Mátés-Ásványi-Lang-Szabados kezdte, Varga pedig a kaput őrizte, és rögtön be is mutatkozott két védéssel, amelyből az egyiket Szabados gólra is váltotta. A vendégek hamar megszerezték az első góljukat, majd utána még kettőt, így Bencze József vezetőedző hamar kikérte az idejét (8. perc 3:2). Az időkérés nem rendezte a csapatok támadójátékát, a védekezés minkét oldalon jobban működött, és a kapusok is jó teljesítményt nyújtottak. A 15. percben fej-fej mellett haladtak a csapatok 7-7 góllal, innen tudott a Győr három egymás utáni góllal (amiből az egyik Varga üres kapus gólja volt!) hárommal elmenni (20. perc 10:7). A vendégek azonban nem hagyták magunkat, és a 24. percre behozták a hátrányukat. Szerencsére a zöld-fehér fiúk is tudtak magasabb fokozatra kapcsolni, és két Koncz és két Mátés góllal ismét előnybe került az ETO, így 16:14-es állásnál fejeződött be a félidő.

A második játékrészre beállóba Bali Bence, a kapuba pedig Pásztor Imre érkezett, és jó cserének bizonyultak, mert Bali szerezte a félidő első gólját, Pásztor pedig két labdát megfogott. Az első percekben Szabó kétszer is eredményes volt, a többi posztról azonban nem sikerült gólt lőnünk, Gerdánt pedig kiküldék 2 percre (40. perc 19:18). A következő percekben ismét pariban voltak a csapatok, a Vecsés belekényszerítette a Győrt a saját játékába, az ETO azonban nem hagyta megfordítani a mérkőzést, így a 45. percben 23:23 volt az állás. A 49. percben a vecsésiek kettős kiállításával a Győr lehetőséget kapott, hogy eldöntse a mérkőzést. Ez ebben a két percben ugyan nem sikerült, de az 51. percben Pásztor bezárta a győri kaput, és zsinórban három védéssel segítette a csapatot, így az 55. percre 30:27-re módosult az állás. Innen már sejtettük, hogy meglesz a mérkőzés, így a találkozó legjobb játékát bemutatva zártuk az évet. A végeredmény 35:29 lett.

Szép volt fiúk, folytatjuk 2024-ben!

Bencze József vezetőedző így értékelte a találkozót:

„Gratulálok a csapatoknak, nehéz mérkőzés volt, mi nehezen vettük fel a ritmust, tulajdonképpen a 40. percig nem tudunk ellenszert találni a Vecsés kellemetlen játékstílusára. A végére azonban megmutattuk, hogy mit tudunk, és magabiztosan tudtuk befejezni a mérkőzést, és lezárni az évet. Köszönjük a szurkolóink biztatását ezen a mérkőzésen és egész évben. Mindenkinek Kellemes Ünnepeket kívánunk, és találkozunk jövőre!”

Győri ETO-UNI FKC – Vecsési KKFT

35:29

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 2, Varga (K) 1, Lang 6, Ásványi 1, Pásztor (K), Nagy 3, Kurucz 4, Sövegjártó, Rosta, Mátés 8, Paár, Takács, Bali 3, Szabados 3, Szabó 4

Vezetőedző: Bencze József