A naptári év utolsó idegenbeli mérkőzésére utaztunk Szigetszentmiklósra szombaton, a 2023/24-es bajnoki szezon 14. fordulójában. Rangadóra készült mindkét csapat, azon a zöld-fehér fiúk elszántan léptek pályára, és ez a magabiztosság végigkísérte a mérkőzést. A Szigetszentmiklósi pálya eddig kedvezett nekünk, 2022-ben ott szereztük az OIB bajnoki címet, és az előző szezonban is elhoztuk onnan a 2 pontot, így szinte hazai pályának érezhettük.

A találkozót a Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Mátés sorral indítottuk védekezésben, Pásztor pedig a kapunkat védte. Az első gól győri kézből született, Mátés köszönt be az ellenfél kapujába. Az első sárga lapot is mi kaptuk, Gerdán Tibort figyelmeztették a bírók. A félidő első fele mozgalmas telt, Lang és Nagy is eredményes volt, valamint Paár gyönyörű labdaszerzést követően talált kapuba. A kiállítások is izgalmassá tették a játékot, Kuruczot és Gerdán gyors egymásutánban küldték ki, így 1 percig kettős emberhátrányban játszottunk. Ezzel együtt is sikerült előnyt szerezni, a 10 percben 4:5-re vezettünk. A Szigetszentmiklós nem hagyta magát, a 15. percben 6:6-ra zárkózott fel, innen azonban az ETO sebességet váltott, és kezébe vette a mérkőzés irányítását. Koncz és Sövegjártó különösen elemében volt, Pásztor pedig hozta a megszokott parádét a kapuban, és a 27. percben 7 méterest is fogott. A félidő utolsó 5 percében 5 győri gól született, így a félidei állás 11:17 lett.

A második félidő egy hazai góllal indult, de nem kellett sokat várni Koncz válaszára. Egymás után potyogtak a győri gólok az első percekben, így a 36. percben a helyszínre utazó győri szurkolók már a 10 gólos különbséget skandálhatták (12:22). Itt már a zsebünkben érezhettük a 2 pontot, de nem bíztuk el magunkat, fegyelmezetten és összeszedetten játszottunk, Pásztor pedig továbbra is remek teljesítményt nyújtott a kapuban. Támadásban jó megoldásokat alkalmaztunk, és mind átlövésből, mind szélről eredményesek tudtunk lenni, és az 50. percben már 19:31-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben örömjátékot játszottunk, felszabadultan és motiváltan játszottunk, Lang háromszor is eredményes volt, és Sövegjártó és Ásványi is betalált a szigetszentmiklósi kapuba. A végeredmény 22:36 lett, gratulálunk a fiúknak, és köszönjük a biztatást, akár a helyszínen, akár távolról!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„A mai mérkőzésen az egész csapat taktikai fegyelme a helyén volt, kiváló teljesítményt nyújtottak. Ez meg is látszott a pályán, akár támadásban, akár védekezésben magas szinten kézilabdáztunk, és nem volt kérdés a győzelem. Örülünk neki, hogy ilyen magabiztosan sikerült idegenben, nehéz pályán nyernünk, mindenki kitette a pályára a tudását, és nagy győzelmet arattunk. Szerettünk volna a Magyar Kupa vereségért visszavágni, ez sikerült is, a jó támadó és védőjátékot a nagy betűs csapategység segítette, és ennek köszönhetjül ezt a nagy arányú győzelmet.”

Szigetszentmiklósi KSK – Győri ETO-UNI FKC

22:36

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 7, Varga (K), Lang 4, Ásványi 1, Pásztor (K), Nagy 4, Kurucz 1, Sövegjártó 4, Rosta, Mátés 6, Paár 5, Takács 1, Bali 2, Szabados, Szabó 1

Vezetőedző: Bencze József