A 13. fordulójához érkezett a 2023/24-es bajnoki szezon, ahol a DEAC csapatát fogadtuk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A találkozót a Szabó-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Lang-Szabados védekezősor indította, a kapuban Varga állt. A mérkőzés első gólját Kurucz szerezte, majd Lang is betalált az ellenfél kapujába. A DEAC az első percekben nem tudott kapura lőni, majd az első lövésüket Varga semlegesítette. Győri oldalon Mátés támadásból és 7 méteresből eredményes volt, a vendégek azonban még mindig nem tudtak gólt szerezni, ezért időt kért a vezetőedző (8. perc 4:0). Végül a 10. percben szerezte meg első találatát a DEAC, azonban Lang gyorsan válaszolni tudott. A következő percek kaotikusan teltek, 4 perc alatt öt játékost állítottak ki a játékvezetők, így a csapatok végig emberhátrányban játszottak. Kurucz és Szabados volt ereményes a hazai csapatból, valamit Kurucz egy az üres kapu felé tartó labdát is látványos megmozdulással lehalászott (16. perc 7:2). A félidő második felében Varga tartott bemutatót, zsinórban három labdát is megfogott, és Szabados, Koncz és Szabó találataival egyre nagyobb különbség alakult ki a csapatok között (25. perc 11:5). A térfélcsere előtti utolsó percekben a DEAC támadói magukra találtak, így a Győr nem tudta tovább növelni a különbséget, és a csapat 14:9-es állással mentek el szünetre.

A 2. félidő szintén győri találattal indult, Koncz bombázott a kapuba, majd a DEAC 7 méteresét Kiss Axel érvényesítette. A félidő elején nehezen találtunk vissza a pályára, és a debreceniek erős beállójátékával nem tudtunk mit kezdeni. A 35. percben két debreceni kiállítással kettős emberelőnybe kerültünk, ezt Kurucz és Szabó váltotta gólokra, utóbbi azonban szintén kiállítást kapott (37. perc 18:12). A támadójáték egyik oldalon sem volt erős, a kapusok azonban jó teljesítményt nyújtottak, Varga 7 méterest fogott, és a DEAC válóőre is több védést bemutatott. A 40 és 45. perc között jó szériája volt a hazai csapatnak, és a 45. percre 9 gólós előnyt építettek fel (25:16). A DEAC tudott erre válaszolni és fokozatosan közelebb zárkózott az ETO-hoz, így Bencze József a 49. percben időt kért (27:20). A csapat ettől megrázta magát, és újra összeállt a támadójáték, több posztról is tudtunk találatot szerezni (54. perc 31:23). Az utolsó győri gól az 54. percben született, ezután két Varga-védésen kívül sajnos nem sikerült erős játékot mutatni, azonban a mérkőzés eddigi részén kialakított gólkülönbség miatt nem volt kérdés a győzelem, végül 31:27-el ért véget a találkozó.

A mérkőzés után a kilátogató szurkolókat Mikulás csokoládéval lepték meg a játékosok, köszönjük a biztatást!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Gratulálok mindkét csapatnak, részünkről a kapusteljesítmény rendben volt, azonban a múlt heti teljesítményünkhöz képest a töredékét nem tettük a pályára. Ez azért lehetett, mert megnyugodtunk a 4-5 gólos különbségtől, de látszott, hogy a DEAC nem adta fel, és egy jól felépített taktikával játszott. A védekezésünk fegyelmetlen volt, ráadásul a DEAC kellemetlen kézilabdát játszik, és bár a támadójátékunk periodkusan jó volt, nem lehetünk elégedettek a mai teljesítményünkkel. Dolgozunk tovább!”

Győri ETO-UNI FKC – DEAC

31:27

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 6, Varga (K) 1, Lang 3, Ásványi, Pásztor (K), Nagy 1, Kurucz 3, Sövegjártó, Rosta, Mátés 6, Paár, Takács 1, Bali 2, Szabados 6, Szabó 2

Vezetőedző: Bencze József