Rövid szünet után folytatódott a 2023/24-es bajnoki szezon, a 10. fordulóban a Rákosmente csapatát fogadtuk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Győri oldalon a Nagy-Kurucz-Ásványi-Gerdán-Paár védőfal kezdett, Varga Isván pedig a kapunkat védte. A mérkőzés első találatát a vendégek szerezték, azonban hazai oldalon Paár gyorsan válaszolni tudott szélről. A találkozó első harmada kiegyenlített játékot hozott, vendég oldalon Várszegi Csongor feltartóztathatatlannak tűnt, a hazai csapatban viszont megoszlottak a gólok a különböző pozíciók között (8. perc 3:4). A győri oldalon becsúszó technikai hibák miatt Bencze József időt kért, hogy rendezni tudják a sorokat, és bár a hibák lecsökkentek, de a Rákosmente tartotta magát, így nem sikerült előnyt szereznünk (18. perc 8:8). Az egész mérkőzésre jellemző fizikailag kemény, sok faltos játék miatt nem csupán a pályán, de a kispadon is feszült volt a hangulat, így a 19. percben Bencze József (a 2. félidőben pedig a Rákosmente edzője,  Zentai Gábor) sárga lapos figyelmeztetést kapott. A következő támadásból Mátés volt eredményes, majd Pásztor egy jól időzített védéssel lehetőséget adott, hogy először tudjunk 2 góllal menni, és Bali Bence ki is használta ezt, így a 20. percre 10:8 lett az állás. Az utolsó 10 percben – rontott 7 méteres és kihagyott helyzetek ellenére – lassan, de sikerült egyre nagyobb különbséget kialakítunk. Takács Bence különösen elemében volt, és két akciógól mellett két 7 méterest is bevágott, így a szünetre négy gólos előnnyel mentünk, 16:12.

A 2. félidőben támadással kezdtünk, a Szabados-Koncz-Bali-Mátés-Koncz-Szabó sor volt a pályán, Pásztor pedig Vargát váltotta a kapuba. Sajnos nem jött össze a magabiztos kezdés, Szabados lövését hárította az egész mérkőzés alatt jó formában védő Andorka Gábor, majd két Koncz lövésből is egyet megfogott. Egy Takács 7 méteressel és egy Kurucz góllal sikerült őrizni az előnyt, azonban két gyors 2 perces kiállítás nem segítette a dolgunkat (39. perc 19:17). Ismét időkéréssel próbálta a rossz szériát megszakítani a győri vezetőedző, azonban ez most nem sikerült, mindkét csapat nehéz perceket élt meg a félidő közepén. Ebből a Rákosmente tudott gyorsabban kijönni, és veszélyesen közel férkőztek a hazaikhoz, majd ki is egyenlítettek (45. perc 21:21). Mátés hidegvérrel értékesített egy 7 méterest, majd egy rákosmentei eladott labdából Szabó volt eredményes, így kissé fellélegezhettek a győri szurkolók (47. perc 23:21). Itt beköszönt Pásztor három egymás utáni védéssel, ami lendületet adott a támadósornak is, így az 50. percre ismét négy góllal mentünk. A végjáték így is izgalmasra sikerült, azonban meg tudunk őrizni ezt az előnyt, és végül 30:26-as fújták le a mérkőzést.

Köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét remek hangulatot teremtettek!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Először is gratulálok a Rákosmente csapatának, egy nagyon szívós és szimpatikus együttessel mérkőztünk. Erre is készültünk, azonban sajnos az edzésen megbeszéltek jelentős részét nem tudtuk a pályán hozni. A győzelemnek természesen örülünk, de ha a végcélt nézzük, ahhoz sokkal több magabiztos játékra van szükség. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ismét nagy számban kilátogattak”

Győri ETO-UNI FKC – Rákosmente

30:26

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Sokoray, Koncz 2, Varga (K), Lang, Ásványi 1, Pásztor (K), Nagy 1, Kurucz 4, Sövegjártó 1, Mátés 4, Paár 5, Takács 7, Bali 2, Szabados, Szabó 2

Vezetőedző: Bencze József