A bajnokság 9. fordulójában a Budai Farkasok-Rév csapatát láttuk vendégül a Magvassyban október 28-án. A múlt heti mezőkövesdi vereség után úgy érezte a csapat, hogy bizonyítaniuk kell, és meg is tették, méghozzá magabiztos és önfeledt kézilabdával, és meghatározó különbséggel tartották itthon a 2 pontot.

A mérkőzést hazai oldalon a Paár-Lang-Ásványi-Mátés-Kurucz-Nagy-Pásztor összeállítás kezdte. Az első támadásból Mátés volt eredményes, majd egy budai technikai hiba után Kurucz jóvoltából megszületett a második győri gól is. A 2. percben az első kiállítás is megtörtént, Gerdán Tibort ültették le, és az emberelőny lehetőséget adott a Budai Farkasoknak a kiegyenlítésre (4. perc 2:2). Miután kiegészültünk, beindult a győri gólgyár, Paár, Nagy és Mátés egymás után bombázták a gólokat, így a vendég csapat közel 5 percig nem tudott a győri kapuba találni, így gyorsan kialakult az egész mérkőzést meghatározó gólkülönbség (9. perc 8:2). A félidő második felében a vendégek kicsit megrázták magukat, és részben a hazai hibákat kihasználva sikerült közelebb férkőzniük a győriekhez (18. perc 10:6). Az ETO azonban nem engedte, hogy izgalmassá váljon a találkozó, Koncz három egymás utáni gólját követően a csapat többi tagjának is megjött a lövőkedve, így egymás után potyogtak a győri gólok, így az 1. félidőt magabiztos 8 gólos vezetéssel, 20:12-vel zárta a hazai csapat.

A második félidőre a Paár-Lang-Ásványi-Bali-Takács-Nagy sor érkezett. Továbbra is Pásztor védte a győri kaput, aki rögtön egy védéssel indította a második játékrészt. A 32. percben Paár góljával ott folytatta az ETO ahol abbahagyta, és szebbnél szebb találatokkal örvendeztette a nagy létszámú hazai szurkolótábort. A kapuban Pásztor is remekelt, így még tovább tudtuk növelni a gólkülönbséget, és a 37. percben már a 10 gólos előnyt skandálhatta a közönség. A csapat motiváltan, felszabadultan játszott, minden támadás jól össze volt rakva, bejöttek a helyzetek, ez a mi napunk volt! Az 50. percben beálló Varga István még tovább növelte a csapat és a szurkolók extázisát, hiszen rögtön három védést is bemutatott, és a kilenc kapuja felé tartó lövésből hatot megfogott az utolsó 10 percben. A szintén végjátékra beálló Sövegjártót is ki kell emelni, négy találatot szerzett a félidő második felében. Jó volt látni ezt az örömkézilabdát a csapattól, ami végül 37:21-es végeredményt, és 2 megérdemelt pontot hozott a Győri ETO-UNI FKC-nak.

Győri ETO-UNI FKC – Budai Farkasok-RÉV

37:21

Bencze József vezetőedző így látta a mérkőzést:

„Ma minden összejött nekünk, mind védekezésben mind támadásban. De nem szabad hátradőlnünk, a földön kell maradni, megdolgoztunk azért, hogy a mai mérkőzés így sikerüljön, és ezt kell tovább folytatnunk a következő bajnoki mérkőzésekre. Köszönjük a kilátogató szurkolóinknak a buzdítást, úgy gondolom, hogy ilyen sokan még nem voltak kint, és ez mindig sokat jelent a csapatnak.”

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K), Koncz 4, Lang 5, Ásványi 2, Pásztor (K), Nagy 5, Kurucz 3, Sövegjártó 4, Rosta, Mátés 9, Paár 2, Takács, Bali 1, Szabados 1, Szabó