Október 21-én a Mezőkövesdi KKFT otthonában játszottunk a 2023/2024-es bajnoki szezon 8. fordulójában.

A mérkőzésre a 2 pontért érkezett a Győri ETO-UNI FKC, azonban a csapat játéka a mérkőzés végéig nem tudott összeállni, így az együttes sajnos pont nélkül tért haza.

A mérkőzést jól indította a zöld-fehér csapat, Kurucz Máté az első támadásból gólt szerzett, majd egy Varga védés, és mindkét oldalon elkövetetett technikai hibák után a második gól is a Győr mellé került Lang jóvoltából (5. perc 0:2). A találkozó első negyedében – az elhibázott helyzetek mellett – sikerült a vezető pozitíciót megtartani (13. perc 4:5). A következő percekben felváltva vezettek a csapatok, egyik együttesnél sem tudott annyi ideig összeállni a támadójáték annyira, hogy több gólos előnyt tudjanak felépíteni (25. perc 9:9). A 25. percben a hazai edző időkérése után a Mezőkövesd meghúzta a félidő utolsó perceiet, és bár győri oldalon Takács és Lang is eredményes tudott még lenni, így is 13:11-es vezetéssel fújták el az 1. félidőt.

A 2. félidőben rögtön két Pásztor védésnek örülhettek a győri szurkolók. Az első percekben maradt az 1-2 gólos különbség, a Győr nem tudott kiegyenlíteni (36. perc 16:14). A 37 percben Gerdán Tibor 2 perces kiállítása és miatt emberelőnybe került a Mezőkövesdi KKFT, és ezt, illetve a 7 méteres büntetőt kihasználva a mérkőzésen először három gólos különbség alakult ki a csapatok között (17:14). A csapatunk sajnos innen már nem tudott felállni, sem a támadás, sem a védekezés nem úgy működött, ahogy egy győztes mérkőzéshez szükség lenne rá, így hiába volt Ásványi kétszer is eredményes, illetve kapusaink hiába teljesítettek jól, a 45. percben már hattal ment a Mezőkövesd (23:17). A 48. percben Bencze József időkéréssel próbálta megszakítani a rossz szériát, azonban nem sikerült kötelebb férkőznünk a hazai csapathoz (50. perc 20:27). Innen már csak a szépítés lehetett a cél, az utolsó percekben a sérülésből visszatérő Koncz András két találatot is szerzett, így végül a végeredmény 32:27 lett.

Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, felszívjuk magunkat a következő mérkőzésre!

Hajrá ETO!

Mezőkövesdi KKFT – Győri ETO-UNI FKC

32:27

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

„Sajnos nem úgy sikerült ezt a mérkőzés, ahogy terveztük. A kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk érvényesíteni, sem a támadás, sem a védekezés nem működött, így a Mezőkövesd megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A következő találkozónk hazai pályán lesz a Budai Farkasok ellen, nagyon kemény mérkőzésre számítunk. A héten a hibák kijavításán fogunk dolgozni azért, hogy jövő héten ismét győztesen hagyjuk el a pályát”

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K), Koncz 2, Sokoray, Lang 6, Ásványi 3, Pásztor (K), Nagy 2, Kurucz 5, Sövegjártó, Rosta, Mátés 1, Paár 1, Takács 6, Bali, Szabados 1, Szabó