Védőspecialistánk Gerdán Tibor az idei szezontól csatlakozott a csapathoz, őt kérdeztük most a kézilabdás előéletéről és győri terveiről.

 

Mesélj egy kicsit a kézilabdás múltadról, honnan érkezték a Győri ETO-UNI FKC-hoz?

A kézilabdával általános iskolában ismerkedtem meg Körösszakálban testnevelés órákon, majd az azt követő délutáni sportfoglalkozásokon. Középiskolai tanulmányaimat Debrecenben folytattam, ahol először az iskolák közötti bajnokságokon, később a Debreceni Sportiskola tagjaként sajátíthattam el a kézilabda alapjait és játszhattam magasabb szinten. 2011-ben igazoltam Balatonfüredre, 7 és fél év alatt rengeteg tudást, tapasztalatot szerezhettem. Végig jártam a korosztályos bajnokságokat, válogatottakat és a felnőtt válogatottban is volt lehetőségem játszani. A felnőtt csapat játékosaként a 3. helyért és a nemzetközi „porondon” való küzdelemben tehettem próbára a tudásomat. Az elmúlt 5 és fél évben pedig Gyöngyösön játszottam, ahol rengeteg élményben és sikerben lehetett részem.

Miért pont Győr, mi vonzott a csapathoz?

Ismertem a csapat célját, megismertem a csapatért dolgozók elkötelezettségét, amely meggyőzött és ezzel az új kihívással tudok azonosulni. A pályafutásom alatt mindig igyekeztem az élsportot és a tanulmányaimat összeegyeztetni, itt pedig lehetőségem van és támogatást kapok, hogy a sport melletti munkában is részt tudjak venni.

Hogy sikerült a szezonkezdés, be tudtál illeszkedni a csapatba?

A tabella első helyén állunk, haladunk a kitűzött cél felé. Sikerült beilleszkednem a csapatba, a felkészülési időszakban több edzésen kívüli programot is szerveztek nekünk, melyek nagyban
segítették ezt a folyamatot.

Mik a céljaid a bajnoki szezonra?

A legfontosabb célunk a feljutás, ehhez rengeteg munka és mérkőzés áll még előttünk. Az alapokat a felkészülési időszakban letettük, most mérkőzésről mérkőzésre a győzelmet és hétről hétre a felmerülő, valamint ismétlődő játékhelyzetekben való fejlődést tartom személyes célomnak.

Mit üzensz a győri szurkolóknak?

A szurkolók egy csapatnak hatalmas erőt adhatnak, viszont ehhez olyan játék is szükséges, amit élvezni tudnak. Én bízom benne, hogy az eddigieket folytatva ez tetszik nektek és egyre többen lesztek ránk kíváncsiak!