Október 13-án pénteken az Optimum Solar-Békési FKC csapata érkezett egy péntek 13-ai találkozóra a 2023/2024-es bajnoki szezon 7. fordulójában. Szoros mérkőzésre számított a csapat, és végül az utolsó másodpercek döntötték el a 2 pont sorsát.

Győri oldalon a mérkőzést a Paár-Lang-Takács-Ásványi-Kurucz-Nagy sor kezdte, a kapuban Pásztor védett. Az első találtot Takács Bence szerezte a hazaiaknak, amelyre a vendégcsapat azonnal válaszolt is. A támadók bemutatkozása után a kapusok is beköszöntek az első védésekkel, valamint a mérkőzés első sárga lapos figyelmeztetése is ki lett osztva Ásványinak. A 7. percben 3:3-as állásnál jártak a felek, Ásványi 2 perces büntetésével azonban emberhátrányba került a Győr. Ezt sikerült is kihasználnia a Békésnek, és két gólós előnyre tudtak szert tenni (12. perc 4:6). Bencze József időkérése segített rendezni a sorokat, és Kurucz 2 percese ellenére a 16. percre sikerült kiegyenlíteni (8:8). A következő percek a kapusoké voltak, mind Pásztor, mind a Békésiek kapusa Borbély István jól védett, és egyik csapat sem tudta növelni a különbséget. a 23. percben még mindig fej-fej mellett haladtak a csapatok 10-10 találattal. Az félidő utolsó percei hasonlóan kiegyenlítettek voltak, a csapatok védekese jól működött, azonban támadásban mindkét oldalon sok hiba csúszott be. A félidő végére stílusosan 13:13 volt az állás.

A második félidő egy vendég 7 méteressel kezdődött, amelyre Varga érkezett a kapuba, és bár a bünetőt nem sikerült megfognia, de a következő két kapura menő találatot kivédte. A másik oldalon azonban Borbély hasonlóan remek formában kezdte a 2.félidőt is, úgyhogy a győriek is nehezen találak a kapuba. A sok kihagyott helyzet némileg kedvét is szegte a hazai csapatnak, a 11 gólos Mátés István kivételével keveseknek sikerült gólt lőni, azonban Varga parádés védései miatt még így is háromo gólós előnyt építettünk fel a 45. percre (19:16). Ezt azonban sajnos nem sikerült megtartanunk, Gerdán Tibor kiállítása miatt emberhátrányban játszottunk, és a békésiek ezt kihasználva először kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést (50. perc 20:21). Itt ismét időt kért a győri edző, most azonban nem sikerült azonnali gólokra váltani a szüntet, és majdnem 4 perc kellett a következő gólig mindkét oldalon, amikor is Varga István kaputól az üres kapuba góljától nemcsak a gólcsend tört meg, hanem az egész csarnok felállva ünnepelt. Innentől kedzve az idegek játéka volt az utolsó 5 perc, míg végül ismét egy Varga védéssel tudtunk előnyt szerezni, majd egy Mátés találattal vált biztossá, hogy legalább 1 pontot szerzünk. A másik 1 pont sorsa egy utolsó másodperces Békési 7 méteresen múlt, amely azonban a kapufán landolt, így a Győri ETO-UNI FKC nyerte a 2 pontot.

A szurkolóink ismét kitettek magukért, köszönjük!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Gratulálok a Békésnek, az hogy ma 2 pontot szereztünk ma, azt részben a szerencsének köszönhetjük. Azt gondolom, hogy ma nagyon rosszul kézilabdáztunk, a helyzetkihasználásunk nem működött. Azonban a csapat erősségét mutatja, hogy ebből is fel tudtunk állni és megnyerni a mérkőzést. Építkeznünk kell tovább, és megtanulnunk, hogy a kidolgozott helyzeteket belőjük. A védekezésünk jól működött, és volt pár ember, aki támadásban húzóerő tudott lenni, illetve a kaputeljesítményünk is nagyon rendben volt. Gratulálok a csapatnak, köszönjük a szurkolónknak megyünk tovább!”

Győri ETO-UNI FKC – Optimum Solar-Békési FKC

24:23

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K) 1, Sokoray, Lang 1, Ásványi 2, Pásztor (K), Nagy, Kurucz 2, Sövegjártó, Rosta, Mátés 11, Paár 1, Takács 2, Bali 1, Szabados 1, Szabó 2