Október 6-án Tatára utazott a csapat, hogy a Tatai AC-vel mérkőzzön meg a 2023/24-es bajnoki szezon 6. fordulójában. A mérkőzést a múlt heti találkozón remekelő Varga István védése indította, majd a következő két kapura lövést is hárította. A mérkőzés első gólját a vendég csapat szerezte, Szabó Ádám volt eredményes. Egy újabb Varga védés után Lang volt eredményes, majd közel négy perc után a hazai csapat is megszerezte az első gólját. A következő percekben egy Lang és Kurucz sormintát láthattak a szurkolók, a győri játékosok felváltva találtak a tatai kapuba. A 7. percben a hazai edző időt kért, itt már négy góllal ment a Győr (2:6). A vendégeket a továbbiakban sem sikerült megfékezni, mind a támadójáték, mind a védekezés, mind a kapusteljesítmény egyben volt, így a 15. percre már kilencgólos különbség alakult ki (3:12). Lang Zalán megállíthatatlanul bombázta a tatai kaput, és Szabó Ádám is remek formában játszott. A 23. percben már skandálhatták a győri szurkolók a tízgólos különbséget, és ezt az előnyt a félidő végére még jobban sikerült növelni, így a térfélcserénél 11:23-at mutatott az eredményjelző.

A második félidő első percében megszületett a mérkőzés első kiállítása tatai oldalon, így az ETO emberelőnyben játszhatott. Ezt az előnyt azonban nem sikerült gólra váltani, és rövid gólcsend után Mátés hétméteresből szerzett találata adta a félidő első gólját. A félidő első felében a vendégek szépen megjátszották a posztokat, a támadósor minden játékosa tudott gólt szerezni (41.perc 18:29). A tatai csapat játéka feljavult a második félidőre, nem engedték, hogy a győriek még jobban elmenjenek, az ETO viszont kicsit elfáradt a félidő közepére, és az emiatt elkövetett technikai hibák miatt az Tatai AC kicsit közelebb tudott férkőzni (47. perc 23:30). A Győrt ez felébresztette, és visszatért a csapat lövőereje, így esélyt sem adtak a Tatának, hogy izgalmassá tegyék a mérkőzést (52. perc 25:34). Az utolsó 10 percben már tudta a Győr, hogy a zsebében van a 2 pont, így magabiztosan fejezék be a találkozót. A végeredmény 29:41 lett.

Szép játék volt fiúk!

 

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Kiváló védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel sikerült megkezdenünk a mérkőzést, rengeteg gyors gólt szereztünk, így magabiztos vezetést sikerült elérni. A második félidőre kicsit visszaesett a koncentráció, ez meglátszott a védekezésen és a támadójátékunkon is, de szerencsére megoldottuk, és visszaállítottuk a félidei különbséget. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy eljöttek Tatára és remek hangulatban buzdítottak minket, és a gratulálok a játékosoknak, igazi csapatként működtek ma.”

 

Tatai AC – Győri ETO-UNI FKC

29:41

GYŐRI ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K), Sokoray 1, Lang 10, Ásványi 2, Pásztor (K), Nagy, Kurucz 3, Sövegjártó 2, Rosta, Mátés 5, Paár, Takács 4, Bali 1, Szabados 6, Szabó 7