Szeptember 30-án a Ceglédi KK lépett pályára ellenünk a Magvassy Mihány Sportcsarnokban a 2023/2024-es bajnoki szezon 5. fordulójában.

Mindkét csapat kemény találkozóra készült, és sejteni lehetett, hogy egy kiélezett mérkőzést fognak látni a szurkolók, akik nagy létszámban kilátogattak a mérkőzésre, innen is köszönjük a biztatást!

A mérkőzés első találatát A Cegléd szerezte, azonban közvetlenül utána egy 2 perces büntetést is begyűjtöttek, úgyhogy a győri csapat rögtön emberelőnyben játszhatott. Mátés István gólra is váltotta az előnyt, amely azonban hamar kiegyenlítődött Ásványi kiállításával. Az emberhátrány nem tántorította el Lang Zalánt, aki kétszer is átlövésből volt eredményes (5. perc 3:2). A következő percek nem lettek a szurkolók kedvencei, nagyon sok elhibázott lövést és technikai hibát vétettünk. A 9. percben egy újabb Lang gól lendítette ki a csapatot, a következő gólra azonban megint perceket kellett várni, míg végül Sövegjártó bombája a kapuban landolt (13. perc 5:5). Sajnos ez sem volt elég, hogy megtaláljuk a támadójátékunkat, és több eladott labda és kapufa is nehezítette a dolgunkat. Ceglédi oldalon is sok hiba volt, azonban Ág Bálint góljainak köszönhetően a 19. percben már 4 góllal vezettek (5:9). Bencze József itt kérte ki az idejét, ezzel megadva a lehetőséget a csapatnak a rendeződésre. Az időkérés után Mátés két nagyon fontos 7 méterest is érvényesített, akcióból azonban még mindig nem sikerült gólt szereznünk (20. perc 7:10). A 24. percben Paár volt eredményes, és ezzel visszatért a csapatba a hit, utána Ásványi és Sokoray is betalált a ceglédi kapuba. A csapatok végül három gólos különbséggel, 11:14-es állásnál cseréltek térfelet.

A második félidő három parádés Pásztor védéssel indult, így négy győri góllal szemben a Cegléd csak egyszer volt eredményes, így meg tudtuk kezdeni a felzárkózást (36. perc 15:15). Ez a ceglédieket is felrázta, és egy időkérés után rendeztebben kezdtek el játszani, az ETO azonban már nem hagyta magát lehagyni. Mátés sorban érvényesítette a büntetőket, de rajta kívül Takács és Kurucz is eredményes volt, és a csapatok így folyamatosan fej-fej mellett haladtak (50. perc 24:24). Itt megint elkezdhettek izgulni a győri szurkolók, mert ismét a kelleténél több hibát vétettünk, és az 52. percben a Ceglédi KK 24:26-ra vezetett. Mátés és Szabados góljai újra egálba hozták a csapatokat, így az 54. percben kezdődött újra a mérkőzés (26:26). Itt mutatkozott be Varga István a kapuban, aki három sorsdöntő labdát is megfogott, ezzel lehetőséget adva a csapatának az előny megszerzésére. A győri támadók éltek ezzel, és az utolsó 5 percben három gólós előnyre hozták a csapatot, így a végeredmény 26:29 lett.

Köszönjük a szurkolóknak a fergeteges hangulatot, amit a Magvassyban teremtettetek!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és az első félidőben nem hoztuk az elvártat, rengeteg hibával játszottunk. Azonban a nagy létszámú szurkolótábor, akiknek ezúton is köszönjük a biztatást, olyan erőket mozgatott meg a játékosokban, hogy foggal-körömmel elkezdtek harcolni. Ez végül meghozta az eredmény, és úgy gondolom, hogy az egész mérkőzés alatt megvolt a szívünk, és azt ki is tettük a pályára. Megyünk tovább, és jövő héten Tatán szintén a győzelemért fogunk küzdeni.”

Győri ETO-UNI FKC – Ceglédi KK

26:29

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K), Sokoray 1, Lang 6, Ásványi 1, Pásztor (K), Nagy 3, Kurucz 4, Sövegjártó 1, Rosta, Mátés 10, Paár 1, Takács 1, Bali, Szabados 1, Szabó