Hoztuk az elvártat és a 2 pontot Kecskemétről

 

Szeptember 22-én pénteken Kecskemétre utaztunk a bajnokság 4. fordulójában. Koncz András sérülése miatt hiányos kerettel, de ha lelkesedéssel várta a csapat a mérkőzést.

Az első félidőt a Nagy-Kurucz-Ásványi-Lang-Gerdán-Mátés sor kezdte, a kapuban Varga István állt, aki már az első percben bemutatott egy védést. A mérkőzés első találatát Nagy Martin szerezte, majd egy hazai technikai hiba után, a másik szélső, Paár Olivér is góllal mutatkozott be. A győri erőfölény már a mérkőzés első felében megmutatkozott, a legtöbb támadásunkat sikerült gólra váltani, és a védekezésben is stabil volt a csapat. A 10. percben már 3 gólós előnnyel ment az ETO (2:5), a 15. percre pedig már 5:11-et mutatott az eredményjelző, Mátés, Lang és Nagy neve mellett 3-3 találat szerepelt. A félidő második fele is egy Varga védéssel indult, aki az egész mérkőzés során jól őrizte a győriek kapuját. A támadó sor mindkét oldalon veszített kicsit a lendületből, több kihagyott helyzet és technikai hiba is előfordult, azonban Varga védéseivel sikerült a Győrnek növelnie az előnyét. A félidő utolsó pillanataiban lőtt Paár góllal 11:17-el cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőt támadással indította a Szabados-Lang-Kurucz-Takács-Ásványi-Szabó sor, a kapuban továbbra is Varga állt. Az első gól ismét a győri oldalon született, Takács Bence volt eredményes. A félidő elején bátran játszott az ETO, ez szép helyzeteket, de sajnos zsinórban 3 kapufát is hozott így a 38. percben Bencze József időt kért, hogy a csapat rendezni tudja a sorokat (13:19). Az időkérés után két Kurucz és két Lang gól, valamint két Varga védés megnyugtatta a kedélyeket (42. perc 15:23). A megnyugtató előnynek köszönhetően minden játékos lehetőséget kapott, és szép figurákkal lett megörvendeztetve a kecskeméti közönség. A félidő második harmadában ismét a szélső játékosok voltak főszerepben, Szabados és Nagy is kétszer voltak eredményesek (53. perc 20:29). Az utolsó percekben még Sokoray volt eredményes, illetve szép zárásként Sövegjártó gyorsan három gólt is bejegyzett a neve mellé, így végül 9 gólos győzelmet aratott a Győri ETO-UNI FKC, a végeredmény 25:34 lett. Szép volt fiúk!

Kecskemét – Győri ETO-UNI FKC

25:34

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Varga (K), Sokoray 1, Lang 6, Ásványi, Pásztor (K), Nagy 5, Kurucz 2, Sövegjártó 4, Rosta, Mátés 6, Paár 3, Takács 1, Bali 3, Szabados 3, Szabó

Vezetőedző: Bencze József