Interjó Takács Bencével
Az idei szezontól csatlakozott hozzánk irányító poszton Takács Bence. Beszélgettünk vele a kézilabdás múltjáról és a győri terveiről.

Mesélj egy kicsit a kézilabdás múltadról, honnan érkeztél a Győri ETO-UNI FKC-hoz?

T.B.: Gyerekkoromban Dunaújvárosban kezdtem el kézilabdázni. Ott sikerült a felnőtt csapatig eljutni. A Dunaferr SE megszűnése után Tatabányára igazoltam, ott 1 évet töltöttem és rengeteget tanultam az idősebb játékosoktól mint pl Ivo Diaz. Aztán elkerültem az akkoriban frissen nb1-be felkerült Ceglédhez ahol 3 évet töltöttem és a sok játéklehetőség mellett sok barátra is találtam ott. Azután egykori válogatott edzőm Rosta István keresett meg Egerből akik akkor jutottak fel nb1-be. Az egri csapattól 4 éve után távoztam Komlóra ahol 4 évet tölöttem. Ezidő alatt Kilvinger Bálint edzőtől sokat volt szerencsém tanulni. Szerencsére a továbbiakban az ő pályafutása is itt Győrben folytatódik.

Miért pont Győr, mi vonzott a csapathoz?

T.B.: Mikor megkerestek a győri csapattól és személyesen volt lehetőségünk találkozni a vezetőséggel a megbeszélés során szimpatikusnak találtam a kitűzött céljaikat és örömmel vettem hogy az NBI-be feljutás megvalósításáshoz többek között rám gondoltak. Úgy láttam hogy Bencze József kiváló edzőm lesz a továbbiakban és a vezetőség hozzáállása illetve jövőbeni terveik is megegyeztek az én elképzeléseimmel. Ösztönző motiváció volt hogy ismét nb1-be jusson a Győri csapat. Ezen kívül híresen szép város Győr, ahol úgy gondoltam, hogy a feleségem és kisfiam is jól fogja magát érezni. Az pedig csak még motiválóbb volt az ide igazoláshoz, hogy annak idején apukám és anyukám is itt játszott és itt ismerkedtek meg. Így minidg is közel állt a családunk szívéhez a város.

Hogy sikerült a szezonkezdés, be tudtál illeszkedni a csapatba?

T.B.: Úgy gondolom jól sikerült a szezonkezdés de még nagyon sok munka áll előttünk hogy méltók legyünk az nb1-be kerüléshez. A vezetőségnek köszönhetően része volt a csapatnak több edzésen kívüli közös programban mely segített hogy jobban megismerjük egymást egy oldottabb közegben. Szerencsére olyan csapatnak lettem tagja ahol mindenki motiváltan áll a jövőbeni tervekhez. Úgy érzem a csapategység teljes mértékben működik. Ezért úgy gondolom hogy sok munkával és az edzőnk vezetésével kifejezetten esélyesek vagyunk a felkerüléshez. Támogatónak érzem ezt a közeget így bármi kérésem,kérdésem adódna nem okoz gondot hogy segítségre találjak.

Mik a céljaid a bajnoki szezonra?

T.B.: Természetesen a bajnoki cím és az NBI-es tagság megszerzése. De mindezek előtt szeretném ha egy összeszokott csapattá kovácsolódnánk ahol mindenki szívesen része a csapatnak és nem ijed meg a kihívásoktól. Örömömre szolgál ha motiválhatom a fiatalabb játékosokat amennyiben úgy gondolják hogy a segítségemre van szükségük. Szeretném bebizonyítani a vezetőségnek hogy jól döntöttek amikor engem válaszottak a céljaik eléréséhez.

Mit üzensz a győri szurkolóknak?

T.B.: A szurkolói ankét alkalmával lehetőségünk volt találkozni a szurkolókkal. Örömmel láttam hogy pozitívan állnak a csapat terveihez. Az első bajnoki meccs alkalmával motiváló volt a szurkolótábor jelenléte. Reméljük meccsről meccsre egyre többen lesznek ránk kíváncsiak. Úgy tapasztaltam olyan szurkolótáborunk van akik jóban-rosszban mellettünk állnak és hisznek bennünk. Köszönjük ezt a hozzáállást. Mindent megteszünk azért hogy ezt megérdemeljük. Hajrá GYŐR!