Szoros mérkőzésen meglett a 2 pont

Pénteken a KK Ajka KFT csapata érkezett hozzánk vendégségbe a 2023/24-es bajnoki szezon 2. fordulójában.

A mérkőzést a Szabó-Gerdán-Kurucz-Ásványi-Mátés-Koncz sorral indítottuk, a kapuban pedig Pásztor Imre állt. Az első bírói sípszó sajnos nem gólnak szólt, hanem Gerdán Tibor sárgalapos figyelmeztetésének rögtön az első percben. A hazaiak első gólját Koncz András szerezte, azonban sajnos védekezésben egy 2 perces büntetést és egy 7 méterest érő szabálytalanságot követett el, így a vendégek első találata 7-esből született. A győri csapat a másik két sárga lapját is gyorsan „felhasználta”, de Kurucznak köszönhetően 2 gól is bekerült a statisztikába. A félidő első felében főleg szélről tudtunk eredményesek lenni, a középről indított lövéseinket többször le tudta követni Tatai Péter, aki a tavalyi ajkai találkozóhoz hasonlóan most is bizonyította klasszisát. Ennek ellenére a 15. percben két gólós előnyben voltunk (7:5). A félidő további részében tudott javulni az átlövő teljesítményünk, Koncz és Kurucz is eredményes volt, azonban a több technikai hibát is elkövettünk, így nem tuduk növelni az előnyünket (25. perc 13:11). A félidő lefújása előtt emberhátrányba kerültünk, de megtartottunk 1 gólt az előnyünkből, így 14:13-al mentünk a szünetre.

A 2.félidőben góllal mutatkozott be a győri csapat új igazolása, Bali Bence. Az félidő elején az 1 gólos különbséget tartották a csapatok, így a hazai szurkolók nagy izgalmak közepette biztatták a fiúkat minden akciónál a gólt követelték. A szélről való próbálkozások a második félidőben is sikeresnek bizonyultak, Nagy Martin kétszer is eredményes volt szélről. A félidő közepe kevésbé a szép kézilabdáról, inkább a sok technikai hibáról és lefújt akcióról szólt, így kevés gól jellemezte ezeket a perceket, és egyik csapat sem tudott ellépni (40. perc 20:19). Két ajkai kiállításnak köszönhetően 2-szeres emberelőnybe kerültünk a 45. percben, de sajnos nem tudtunk kihasználni, és egy Ásványi, majd egy Gerdán büntetés miatt mi is hátrányba kerültünk. A 48. percben egy Lang gól után már 3 gól volt a különbség (24:21), viszont még itt sem tudtak fellélegezni a győri szurkolók, mert győri oldalról ismét sok hiba volt, az ajkai kaput pedig bezárta Tóth Péter (53. perc 24:23). Koncz találata húzta vissza az ETO-t a mérkőzésbe, majd egy Mátés által érvénysített 7 méteres, illetve 3 Pásztor védés után tűnt bizonyosnak a hazai győzelem. A mérkőzés utolsó találatát Paár szerezte, a végeredmény 28:25.

Köszönjük szurkolóinknak a rendületlen biztatást, nagyszerú hangulatot teremtettetek a Magvassyban!

Bencze József vezetőedző értékelése:

„Gratulálok az ajkai csapatnak, jól játszottak, amikor pedig előnyt tudunk volna szerezni Tatai Péterben ütköztünk aki remekül védett. A lehetőségeket kellene jobban hozunk, hogy ne kelljen a végjátékban izgulnunk – erre törekszünk, azonban sajnos ez nem mindig jön össze. A helyzetkihasználásunk ma nem működött jól, azonban úgy gondolom, hogy küzdésből jelesre vizsgáztunk. Megyünk tovább, készülünk a jövő heti Kecskemét elleni mérkőzésre, és köszönjük a szurkolást!”

Győri ETO-UNI FKC – KK Ajka KFT

28:25

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 6, Takács, Varga (K), Lang 3,  Ásványi, Pásztor (K), Nagy 3, Kurucz 4, Sövegjártó, Rosta, Mátés 5 (3), Paár 2, Bali 2, Szabados 1, Szabó 2

Vezetőedző: Bencze József