Kiélezett mérkőzésen döntetlent játszottunk

Szeptember 9-én a Veszprém Arénában játszott a csapat a BFKA-Veszprém U21 vendégeket. A mérkőzés előtti nyilatkozatokból sejteni lehetett, hogy izgalmas találkozónak nézünk elébe, és nem is lett másképp, az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésről végül 1 ponttal tértünk haza.

A találkozót a Nagy-Kurucz-Takács-Ásványi-Koncz-Szabados támadósorral indítottunk, a kapuban Pásztor Imre állt. Az első gólt Nagy Martin szerezte szélről, majd egy hazai rontott lövés után még egyszer is eredményes volt. A veszprémiek első gólja 7 méteresből született, ami előrevetítette a mérkőzés későbbi alakulását (a veszprémi csapat összesen 8 hétméterest érvényesített!). A mérkőzés első 15 percét gyors játék és dinamikus védekezés jellemezte mindkét oldalon, a győri csapat azonban egy hajszállal erősebbnek bizonyult, és a 15. percre 2 gólos előnyt tudott kovácsolni (3:5). A hazaiak azonban erőre kaptak, és sikerült kiegyenlíteniük, nagy részben Tóth Mihály erős kapusteljesítményének köszönhetően (20. perc 6:6). Győri oldalon a védekezés továbbra is jól működött, támadásban visszaesett a csapat teljesítménye. Lang két jól időzített átlövésgólja jókor jött a csapatnak, nem hagytuk elmenni a Veszprémet. A félidő utolsó 5 percére elfáradt a játékunk, több technikai hibát is elkövettünk, így 2 gólós hátrányból vártuk a 2.félidőt (30. perc 11:9).

A második félidőben Paár-Gerdán-Ásványi-Takács-Kurucz-Szabó védelemmel kezdtünk, azonban Gerdán Tibor már az első percben kiállítást kapott, így gyorsan emberhátrányba kerültünk. Takács Bence két gyors egymás utáni gólja adott lendültet a csapatnak, majd fokozatosan elkezdtük ledolgozni a hátrányt, és a 38. percben Koncz góljával végre ugyan annyi találatot mutatott az eredményjelző (14:14). Az utolsó 20 perc az idegek játéka volt, mindkét csapat keményen küzdött minden egyes találatért, és jól zárt a védőfal is mindkét oldalon. A 48. percre ismét sikerült 2 gólos vezetéssel menni (18:20), azonban sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket, és a hazai csapat gyorsan kiegyenlített. Az utolsó 10 percben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a heves indulat mindkét szakmai stábnál megjelentek, így Bencze József és Perez Carlos is sárgalapos figyelmeztetést kapott. A 60. percben 24:23-as veszprémi vezetésnél 10 másodperccel a vége előtt szerezte meg Takács Bence a kiegyenlítő gólt, így a merkőzést 24:24-el fújták le.

 

Bencze József vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen igazságos döntetlen született, mindkét csapat megszerezhette volna a végső győzelmet. Sajnos a kritikus szituációkban hibákat vétettünk. Mindkét csapat védekezése magas szinten működött, és apró dolgok dönthettek volna bármelyik csapat javára.”

 

BFKA Veszprém U21 – Győri ETO-UNI FKC

24:24

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Koncz 3, Lang 2, Ásványi 4, Nagy 3, Kurucz 1, Rosta, Mátés 3, Paár 3, Takács 3, Szabados, Szabó 2