Győzelemmel indítottuk a 2023/2024-es bajnokságot

 

Szeptember 2-án, hazai pályán kezdtük a bajnoki szezont, az ÓAM Ózdi KC csapatát láttuk vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Sok hazai szurkoló előtt, magabiztos győzelemmel vágtunk neki az évnek.

A mérkőzést a Gerdán, Lang, Mátés, Sövegjártó, Ásványi, Nagy sorral indítottunk, a kapunkat Pásztor védte. A találkozó első gólját a vendégcsapat szerezte, majd gyorsan begyűjtötték az első sárga lapos figyelmeztetésüket is. A hazaiak első találatára majdnem 5 percet kellett várni, végül Paár Olivér szélről volt eredményes. A félidő első felét a szezon elejére jellemző technikai hibák tarkították, azonban Bencze József jó ütemű időkérése után sikerült rendezni a sorokat. A 15. percben fej-fej mellett haladtak a csapatok (6:6). Ezután két hazai gól mellett sikerült kivédekeznünk az ózdi támadásokat, így előnyre tettünk szert és Gerdán Tibor sajnálatos azonnali piros lapja állította meg a győri lendületet. Pásztor Imre parádés védéseinek és Kurucz Máté három egymás utáni góljának köszönhetően a félidő végére 6 gólos előnyt sikerült építenünk. (30. perc 13:7).

A 2.félidőre is hozták a fiúk a magabiztos játékot. A győri sort Szabados, Koncz, Mátés, Kurucz, Ásványi, Szabó alkotta, a kapuban maradt az első félidőben remekelő Pásztor. Mind a régi, mind az új játékosok lehetőséget kaptak, így a közönség Mátés István jól kihasznált helyzeteinek, és Szabados Márton indításgóljainak is örülhetett. A különbséget folyamatosan sikerült növelni, így a 45. percre már 21:12-t mutatott az eredményjelző, a 48. percben lőtt Szabados gólt után pedig a 10-et skandálhatta a győri közönség. Az utolsó 10 percre sem fáradt el a csapat, az új játékosok közül Szabó és Takács is kétszer volt eredményes. Az találkozó végére maradt izgulni való, stabil játékkal magabiztos győzelmet, és 2 pontot tudhat magáénak a Győri ETO-UNI FKC. A végeredmény: 30:19.

 

Bencze József vezetőedző értékelése:

„A hogyan azt vártuk, az Ózd szívósan, keményen küzdött. Mi egy kicsit idegesen kezdtünk, tipikus első meccs volt. A védekezésen volt a hangsúly, ezt talán a kapott gólok száma is mutatja. A támadásban voltak hibák, melyeket most elbírtuk, illetve a stabil védekezéssel ezt kompenzálni tudtunk. Jövő héten komoly rangadó vár ránk Veszprémben.”

 

Győri ETO-UNI FKC – ÓAM Ózdi KC

30:19

Győri ETO-UNI FKC: Gerdán, Sokoray 1, Koncz 1, Lang 4, Ásványi 3, Nagy 2, Kurucz 4, Sövegjártó, Rosta, Mátés 7, Paár 1, Takács 2, Szabados 3, Szabó 3

Vezetőedző: Bencze József