Interjú Kilvinger Bálint szakmai igazgatóval

 

A 2023/2024-es szezontól érkezett hozzánk Kilvinger Bálint szakmai igazgató. Beszélgettünk vele az eddigi tapasztalatairól, és hogy milyen tervekkel érkezett Győrbe.

 

7 évig voltál a Komló vezetőedzője, előtte pedig hosszú évekig játékosként erősítetted a csapatot – mi vonzott most ide Győrbe?

K.B.: Tavasszal érkezett hozzám egy megkeresés a klub részéről, amelyben felvázolták, hogy milyen tervet tűztek ki maguk elé. Egy nagyon jó projekt van kibontakozóban és én úgy gondoltam, hogy ennek a részese szeretnék lenni. Tényleg nagyon hosszú időt töltöttem Komlón, s úgy éreztem hogy most ez egy jó lehetőség a váltásra, arra hogy máshol is kipróbáljam magam. Tisztában vagyok a győri férfi kézilabda hagyományával, még játékosként szerepeltem ellenük az NB 1-ben. Nagy elszántsággal és roppant motiváltan vágtam bele itt a feladatokba.

 

Milyen feladatokat látsz el a csapatnál, hogy néznek ki a napi teendőid?

K.B.: Szakmai igazgatóként dolgozom a csapatnál. A feladataim többrétűek. Egyrészt a megfelelő szakmai háttér kialakításán dolgozom, hogy minél magasabb minőségű munkát tudjunk végezni. Másrészt a csapat napi munkájában is részt veszek, ott vagyok pályán és dolgozom az edzéseken is.

 

Hogy halad a felkészülés, milyen a viszony a csapattal és Bencze József vezetőedzővel?

K.B.: Én még az ismerkedés fázisában vagyok, ugyanis két hete csatlakoztam a csapathoz, mert az U19-es válogatottal a világbajnokságon vettem részt. Az eddigi időszakról teljes mértékben pozitívan tudok nyilatkozni. A csapat, a játékosok motiváltan dolgozták végig az edzéseket. A keretben is nagy mozgás volt a korábbi szezonhoz képest, ezért nekik is még össze kell rázódni. Különböző csapatépítő programokon is részt veszünk, hogy a bajnokság kezdetére a lehető legegységesebbek legyünk.

Bencze Józseffel még nem dolgoztam együtt, de ellenfeleként nagy csatákat vívtunk. Most viszont már egy oldalon állunk, közösen dolgozunk a csapat sikeréért. Az edzéseken, a felkészülésben, az ellenfelek feltérképezésében egyaránt segítek neki. Elosztjuk a feladatokat. hogy a lehető legjobb munkát tudjuk elvégezni.

Formálódunk, alakulunk, még mindenki csiszolódik egymáshoz, ami egy ilyen helyzetben teljesen normális dolog. De amit eddig tapasztaltam az nagyon tetszik.

 

Milyen célokat tűztetek ki a szezonra?

K.B.: A célunk egyértelmű az idei bajnokságban, olyan eredményt szeretnénk elérni amellyel jövőre az NB 1-ben tudunk szerepelni. Ehhez a jelenlegi versenykiírás szerint az első vagy a második helyet kell elérnünk. Tehát a bajnokság végén annak örülnénk a legjobban ha aranyérem lógna a nyakunkban.  Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagyon nehéz feladat. Hosszú bajnokságnak nézzük elébe – 30 fordulót kell lejátszanunk. Mérkőzésről mérkőzésre fogunk haladni a célunk felé.

 

Mit üzensz a győri szurkolóknak?

K.B.: Bízom benne, hogy sokan látogatnak majd ki mérkőzéseinkre, követik az eredményeinket. Az biztos, hogy szükségünk lesz a támogatásukra a céljaink eléréséhez, mert együtt, összefogva mindig könnyebb átküzdeni magunkat a nehézségeken. Természetesen a lehető legtöbb győzelemmel szeretnénk majd megörvendeztetni őket.