Bemutatkozik Koncz András

A 2023/2024-es szezon egyik új igazolása Koncz András, akit megkértünk, hogy meséljen egy kicsit magáról.

Mesélj egy kicsit a kézilabdás múltadról, honnan érkezték a Győri ETO-UNI FKC-hoz?

K.A.: Szentendrén kezdtem a kézilabdát 8 évesen, a Farkasvár DSE-ben, ami a mai Budakalász NB1-es csapatának (akkor még Szentendre) az utánpótlás csapata. Az első edzőm Géber Károly, tőle tanultam az alapokat, majd az Elektromosnál folytattam 11 évesen Pribék Istvánnál. Utána serdülő, ifi, és junior korosztályban pedig a PLER-ben nevelkedtem tovább Kárpáti Krisztián és Hutvágner István kezei alatt. Az első felnőtt NB1-es évemet Gyöngyösön, az utána lévő négyet pedig már a Budakalász színeiben, ami nagy élmény volt számomra budakalásziként. Az egy éves svédországi kitérőm után (Savehof), ahol belekóstolhattam a Bajnokok Ligájába, Budakalászra tértem vissza Csoknyai Istvánhoz és onnan jöttem Győrbe.

Miért pont Győr, mi vonzott a csapathoz?

K.A.: Győrben leginkább az vonzott, hogy ismerem az itteni férfi kézilabdás múltat és örültem neki, hogy felkerestek egy ilyen ambíciózus projekt révén, hiszen itt a feljutás és a férfi kézilabda újjá építése a cél. Ezzel teljes mértékben tudtam azonosulni, és Győrt egy szuper városnak tartom, voltam itt többször Balázs kupán még annak idején.

Hogy halad a felkészülés, sikerült beilleszkedned a csapatba?

K.A.: A felkészülés szerintem terv szerint halad, most vagyunk egy csúcsterhelésnél, ami az alapozás időszakában az egyik legnehezebb időszak, de azt gondolom, hogy jól haladunk és, ha a kirakós minden darabja a helyére kerül, egy szimpatikus, ütőképes csapatunk lesz. A beilleszkedéssel nem volt gond, sok az új játékos, akiket ismertem korábbról, és néhány győri sráccal már 15 éve ellenfelek vagyunk a pályán, szóval ők sem voltak idegenek. Ezt még az is segíti, hogy a srácok nagyon nyitottak és kedvesek, úgy hogy zökkenőmentesen ment és megy is minden, jól kijövünk egymással, és nagyon jó a hangulat a csapaton belül.

Mik a céljaid az elkövetkező szezonra?

K.A.: A céljaim a következő idényre az, hogy minél jobban kivegyem a részem a csapat feladatai közül és szeretnék meghatározó játékossá válni ebben a csapatban, plusz, szeretnék megpróbálni segíteni a fiataloknak abban, hogy elérjék a céljaikat a kézilabdában.

Mit üzensz a győri szurkolóknak?

K.A.: A szurkolóknak pedig azt üzenném, hogy remélem minél többen kijönnek majd a meccseinkre szurkolni nekünk, és remélem azt is, hogy tudunk örömet szerezni nekik már ebben a szezonban is, ahol a feljutás az elsődleges cél.
Köszönjük András, és sok sikert kívánunk a szezonra!
Hajrá ETO, hajrá Győr!