Tapasztalatgyűjtés a második felkészülési mérkőzésen

A felkészülési szezon második mérkőzésére a Veszprémi KKFT csapatát láttuk vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az NB 1-ben szereplő csapattal való találkozás remek lehetőséget biztosított arra, hogy egy gyors játékot játszó együttessel mérjük össze magunkat, és a megszerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjuk a felkészülési időszak hátralévő részében.

A találkozót a Szabó-Koncz-Sövegjártó-Ásványi-Paár-Takács felállással kezdtük, Pásztor pedig a kapunkat védte. Az első hazai gólt egy szép megmozdulásból Sövegjártó szerezte. A veszprémi csapat a várt lendülettel kezdte a találkozót, és a jól záró győri védőfal ellenére a 7. percre 3 gólós előnyt tudott szerezni (2:5). Szabó Ádám látványos indításból szerzett gólja és egy Pásztor védés gólja közelebb hozta a csapatokat, a 10. percre 4:5-re zárkózott fel a Győr. A következő percekben sok gólnak örülhetett a mérkőzésre kilátogató közönség, győri oldalon Koncz kétszer is eredményes volt, míg a vendégek a gyors középkezdéseknek köszönhetően tudták növelni az előnyüket (20. perc, 8:12). A félidő utolsó harmadában néhány hazai technika hiba és a veszprémi csapat magabiztos játéka miatt tovább nőtt a különbség a két csapat között, és végül 13:20-as állásnál cseréltek térfelet a csapatok.

A 2. félidőt Lang Zalán átlövésből szerzett gólja indította. A vendégcsapat azonban kihasználva az NB 1-ben szerzett tapasztalatát, és tempós, agresszív játékot játszva a 35. percre 10-re tudta növelni az előnyét (24:34). A hazai oldalon sajnos nem sikerült érvényesíteni a kiharcolt 7 méteres büntetőket, az emberelőnyökkel azonban jól gazdálkodtunk, és tudtuk tartani a kialakult különbségez (10. perc, 16:26). A felkészülési meccs jellege miatt az edzők több taktikát is ki tudtak próbálni élesben, és a csapatösszetételt is tudták váltogatni. A 20. percre tudott faragni a hazai csapat a hátrányából, többek között egy jól időzített Varga védésnek és egy szép beállóból szerzett Ásványi gólnak köszönhetően (22:30). Az utolsó percekben nyitott védekezésre váltott a Veszprém, így a fiúk több támadási stratégiát is ki tudtak próbálni, amelyekből többet sikerült is gólra váltani, és csökkenteni a csapatok közti különbséget. Így a végeredmény 27:35 lett.

Köszönjük a Veszprémi KKFT-nek a félkészülési mérkőzést, és a kilátogató szurkolóknak a biztatást!

Győri ETO-UNI FKC – Veszprémi KKFT 27:35