Győzelemmel zártuk a bajnoki szezont

 

A 2022/23-as bajnoki szezon utolsó, 29. fordulójában az ÓAM Ózdi KC vendégeként léptünk pályára. Győzelmet remélve érkezett csapatunk a mérkőzésre, és ennek megfelelően magabiztos játékkal hozta el a 2 pontot, így bronzérmet szerezve a 2022/23-as bajnoki szezonban.

 

A mérkőzést támadással indítottuk, azonban egy technikai hiba miatt az Ózd szerezte meg a labdát és a találkozó első gólját. Győri oldalról Simon Bence gyorsan válaszolt, majd Varga védésének köszönhetően lehetősége volt a csapatnak előnyt szerezni, amellyel Lang élt is. A következő 2 vendég gól is Lang kezéből talált a hazai kapuba, és a 8.percre 2:4-re mentek a győri fiúk. Ez az előny a következő percekben tovább nőtt, és szép megoldásokat láthatott a közönség a győri csapattól, Sokoray háromszor, Ásványi pedig kétszer volt eredményes, így a 20.percre már 6 gólra nőtt a különbség a két csapat között (5:11). A félidő utolsó 10 percében a támadások nem sikerültek hibátlanul, több helyzetet is kihagytunk, azonban Varga István remek kapusteljesítményének köszönhetően sikerült megőrizni az előnyünket. A csapatok 9:14-es állással zárták a félidőt.

 

A második félidő tempósan indult, az első 5 percben 6 gól született (36. perc 12:17). Ezután az ózdi csapat több hibát vétett a támadások során, valamint Varga bravúros védéseinek köszönhetően hosszú gólcsend volt a hazai oldalon. A győri csapatnak sikerült ebből előnyt kovácsolnia, a csapat több támadója is betalált az ózdi kapuba, így a félidő közepére már 9 gólos előnnyel játszottak a fiúk (45. perc 15-24). Az utolsó 15 percben így felszabadultan tudtak játszani a fiúk, és több játékos szerepet tudott kapni. Pulai védte a kaput, támadásba pedig Panák Máté és Pápai Péter érkezett. A lelkes fiatalok néhány elhibázott helyzet ellenére jól helyt álltak, és a csapat magabiztosan tudta befejezni a mérkőzést. Az utolsó gólt Győri-Dani Dávid szerezte, amellyel beállította a 25:31-es végeredményt.

Ezzel az Agrofeed ETO-UNI Győr megszerezte a bronzérmet a 2022/23- as bajnoki szezonban, szép volt fiúk!

 

Bencze József vezetőedző így látta a találkozót:

“Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jól sikerült a védekezésünk és tudtunk könnyű gólokat szerezni, így hamar előnyre tudtunk szert tenni. Ezzel az előnnyel jól gazdálkodtunk a félidő végéig. A második félidőben szintén volt egy hasonlóan jó időszakunk, amely megalapozta a győzelmünket. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni a bronzérmet, és köszönjük mindenkinek az ezévi munkáját, a szurkolóknak pedig a támogatást!”

 

ÓAM Ózdi KC – AGROFEED ETO-UNI Győr 25:31 (9:24)

 Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (K), Varga (K), Pulai (K), Sokoray 5, Győri-Dani 1, Goór 1, Lang 6, Ásványi 3, Nagy 4, Pápai 1, Sövegjártó 4, Rosta,  Paár 4, Simon 2, Panák 1 

Vezetőedző: Bencze József