Nehéz mérkőzésen sikerült elhoznunk a két pontot

Javában tart a 2022/23-as bajnoki szezon véghajrája, a 27. fordulóban a Kecskeméti TE – Piroska szörp vendégeként léptünk pályára május 5-én pénteken.

A találkozót a Nagy-Lang-Sokoray-Rosta-Sövegjártó-Paár sor kezdte, Vargával a kapuban. A mérkőzés első találata győri oldalon született, Lang Zalán vette be az ellenfél kapuját egy visszapattanó labdát elcsípve. A meccs első perceiben hasonlóak voltak az erőviszonyok, mindkét csapat elkövetett néhány technikai hibát, viszont szép megoldásokat is villantottak. Goór 10. percben elkövetett 2 percet érő szabálytalansága, valamint az ellenfél által érvényesített 7 méteres 4:5-ös állást eredményezett. A következő percekben felváltva érkeztek a találatok, illetve rontott lövésekben is fej-fej mellett haladt a 2 csapat, így a 15. percben 6:9-et mutatott az eredményjelző. Ezután a hazaik technikai hibát és egy Varga védést kihasználva sikerült ellépnie a vendégeknek, Ásványi és Nagy találtaival a 20. percre már öttel ment a győri alakulat (6-11). A következő percek kaotikusak teltek, az ellenfél kapujában Aleksza Tamás bravúrjai, illetve mindkét fél kapufái mellett a Kecskemétnek többször sikerült betalálni a győriek kapujába, így 9:11-re zárkóztak fel a 25. percre. Az ezzel szerzett magabiztosság segítette őket a félidő utolsó perceiben, és bár Paár két gólt is szerzett győri részről, végül csak 1 gólos különbséggel, 12:13-as állással záródott az első félidő.

 

A 2.félidő győri szemmel nem szerencsésen indult, Ásványi 2 percesével és egy érvényesített hazai 7 méteressel a mérkőzés alatt először egyenlő lett az állás, majd Aleksza parádéjával és üres kapus góljával előnyt is szerzett a Kecskeméti TE. A 37. percben azonban Ásványi 2 gólja felébresztette a győri alakulatot. Lang Zalán 2 perces büntetése ellenére lendültet vettek a fiúk, és Ásványi vezetésével elkezdték gyűjteni a gólokat és visszavették a vezetést (40. perc 18-20). Az átlövő gólok is megérkeztek, Lang és Sövegjártó is eredményesek voltak győri oldalon. A kecskemétiek is tartották magukat, a 45.percben 22:23 állásnál még egyik csapat sem érezhette zsebében a győzelmet. Pulai egy fontos pillanatban bemutatott védése, majd egy hazai szabálytalanság és érvényesített győri 7 méteres adta meg újra a 2 gólos különbséget (50. perc 23-25). Az utolsó 10 perc is tartogatott fordulatokat, de a győri fiúk végig meg tudták tartani a vezetést, és az utolsó percekig szoros mérkőzést végül 2 gólos előnnyel tudták megnyerni. A találkozót 29:31-es győri győzelemmel fújták le a bírók.

 

Kecskeméti TE – Piroska szörp – AGROFEED ETO-UNI Győr  29 – 31  /12-13/

Varga (K), Pulai (K), Sokoray 4, Lukács, Győri-Dani 1, Goór, Lang 7, Ásványi 9, Nagy 2, Pápai, Rosta, Sövegjártó 2, Mátés, Paár 6, Gaál  

Vezetőedző: Bencze József