Szoros mérkőzésen itthon tartottuk a 2 pontot

 

Izgalmasnak ígérkezett a soron következő mérkőzés az Agrofeed ETO-UNI Győr számára. A 2022/23-as bajnoki szezon 26. fordulójában a Vecsés SE csapatát láttuk vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A vártnak megfelelő fordulatokat hozta a találkozó, de végül Bencze József tanítványai győzelemmel zárták a napot.

 

A mérkőzést védekezéssel indítottuk, a Nagy-Sövegjártó-Rosta-Simon-Lang-Gaál sor alkotta a győri falat, a kapuban pedig Varga állt. A találkozó egy Lang góllal indult, amelyre aztán gyors válasz érkezett a Vecsés oldaláról. Az első hazai kiállítás is gyorsan érkezett, Gaált küldték ki. A 2 perces büntetések nagy számban fordultak elő az első félidőben, a hazaiaknál 5, míg a vendégeknél 3 kiállítást fújtak a bírók, és a győri csapat 3 sárgalapos figyelmeztetés is begyűjtött. A két csapat dinamikája érezhetően más volt, a Vecsés SE lassabb, megfontoltabb játékot választotta, és sok esetben passzív játékig vitte, míg a győri alakulat gyors és dinamikus kézilabdát játszott. A 10. percre két gólos előnnyel ment a vendég csapat (6-8), de Lang átlövésével és Goór üres kapus találatával kiegyenlítettünk (8-8). A vecsésiek azonban magukra találtak, és több eladott győri labdának is köszönhetően a 15. percben már 9-12-re vezettek. Bencze József időkérése lehetőséget adott a hazaiaknak a rendeződésre, és a Simon-Rosta-Ásványi hármas kiegyenlítette az állást (24. perc 13-13). A félidő utolsó perceire egyértelműen megjött a győriek játéka, jó védekezéssel és fontos gólokkal végül 17-14-és állással cseréltek térfelet a csapatok. 

 

A második félidő szintén nehezen indult, elhibázott helyzetek és egy Goór kiállítás nehezítette az ETO dolgát. A 37. percben kiegyenlített a Vecsés SE (19-19), ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az idegek játékának lehettek szemtanúi a nézők, mindkét csapat nagyon feszülten játszott, és végül a 46. percre sikerült kétgólos előnyt szereznünk (26-24). A győri szurkolók azonban még nem nyugodhattak meg, egy vecsési értékesített 7 méteres, és több elhibázott győri helyzet 3 gólós vendég előnyt eredményezett az 50. percre (26-29). A hazaiak hosszú gólszegény perceit végül Simon Bence jó ütemben bevitt találata törte meg, és a sérüléssel küzdő Mátés István két belőtt 7 méteresével az 58. percben 31-31 volt az állás. Egy fontos Pulai védés segítette a hazaikat az előnyszerzésben, végül két gyors Ásványi góllal zártuk a mérkőzést 35-32-es győzelemmel. 

Köszönjük a lelkes és hangos hazai szurkolóknak a biztatást, hajrá ETO! 

 

Sokoray Ádám így látta a mérkőzést: 

„Nehéz mérkőzés volt, de mindenki aki a pályára lépett tudott jó megoldásokkal szolgálni, viszont a hiba sem marad el senkinél. Utóbbiak számát és minőségét csökkentenünk kell. A félidők közepe táján el tudott lépni három góllal a Vecsés, de mindig sikerült talpra állnunk, ezt jelzi, hogy ettől függetlenül mindkét játékrész végén győri vezetést mutatott az eredményjelző. Köszönjük a nézőknek, hogy kilátogattak és szurkoltak nekünk, és gratulálok a csapatomnak! Úgy érzem kezdenek igazi sportEMBEREKKÉ válni!”

 

Bencze József vezetőedző nyilatkozata:

Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, úgy vélem, hogy nekik is köszönhetjük,hogy többször is megfordítottuk a mérkőzés és végül győzni tudtunk. Két nagyon komolyan felkészített csapat találkozott, viszont nagyon sok hiba volt mindkét csapat részéről a mérkőzésen. Szerencsére ezzel együtt mi bizonyultunk jobbnak, és tudtuk győzelemmel zárni a mérkőzést. Készülünk a következő hazai mérkőzésünkre és bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak és buzdítanak minket.

 

AGROFEED ETO-UNI Győr – Vecsés SE  35 – 32  /17-14/

 Agrofeed ETO-UNI Győr: Décsi (K), Varga (K), Pulai (K), Sokoray 3, Győri-Dani, Goór 1, Lang 3, Ásványi 6, Nagy 6, Rosta 1, Sövegjártó 2, Mátés 2,  Paár 4, Simon 5, Gaál 2 

Vezetőedző: Bencze József