Új célok, közös építkezés – Együttműködési megállapodás a Pick Kézilabda Zrt.-vel

A győri férfi kézilabda életében is megtörtént az átalakulás, hiszen az elmúlt hetekben megalakult a Győri ETO-UNI FKC Kft. Az új cég és a vezetőség hivatott az NBI/B és NB I-ben való szereplésre. A sikerhez vezető út egyik nagy lépése, a Pick Kézilabda Zrt. és a Győri ETO-UNI FKC Kft. hosszú távú együttműködése. A két fél megállapodásáról szóló dokumentumokat sajtótájékoztató keretein belül írta alá Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője és Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója

„Elkezdtük az építkezést, a szakmai háttér kialakítását, azért, hogy elérjük kitűzött célunkat, a férfi győri kézilabda ismét NB I-be kerülését. Ezen dolgozunk, melynek az egyik első állomása a Pick Kézilabda Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodás” – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Uhlig Rita a megalakult Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője.

A Pick Kézilabda és a Győri ETO-UNI FKC hosszú távú, kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködésben hisz, melyből mindkét klub sokat profitálhat. „Meggyőződésem, hogy amikor két nagy múltú sportegyesület stratégiailag együtt tud működni, akkor ott tényleg nagy dolgok történnek majd. Együttműködésünk kitér a tehetséges fiatalok képzésére, a sportolói előmenetelre, az egyéni, professzionális karrier utak építésére, a kölcsönösség jegyében egyfajta oda-vissza irányuló rendszer kialakítására.”

A felek kiemelt célként fogalmazták meg a szakmaiságon és a partnerségen alapuló kutatásfejlesztési tevékenységek, projektek előkészítését, megvalósítását. A győri Széchényi István Egyetem által a sporttudományos innovatív fejlesztési lehetőségek bekapcsolása, közös kutatómunka is szolgálja majd a két klub kapcsolatát és a sportág jövőjét.

 

 

„A mai napon megkötött együttműködési megállapodás támogat minket abban, hogy azoknak a fiataloknak, akiket szeretnénk a győri férfi kézilabdázás színeiben látni, nemcsak azt tudjuk ígérni, hogy profi sportolókká válhatnak, hanem azt is, hogy egy komoly iskolai háttér áll mögöttünk a középiskolától kezdve egészen az egyetemi képzésig, és úgy véljük, hogy a szülők és a fiatalok számára ez nagyon biztonságos helyzetet teremt” – zárta szavait Uhlig Rita.

„Kiemelt célunk, hogy az akadémiáról kifutó korosztályok számára megtaláljuk azokat a kapcsolódási pontokat, amikkel át tudjuk hidalni azokat a szakmai különbségeket, amik egy Bajnokok Ligája felnőtt csapat és egy kifutó akadémista között van” – mondta el Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója. 

 

 

„Az akadémia célja, hogy a játékosoknak, kettős életpálya modellt biztosítsunk, egyetemi tanulmányokat és mellette az élsportra való lehetőséget. Úgy gondolom, hogy akadémiáról kikerült játékosok itt Győrben nagyszerűen megtalálhatják a számításaikat az élet bármely területén. Részünkről ez egy nagyon fontos együttműködés.” Kárpáti Krisztián hangsúlyozta: “Ez egy hosszú távú együttműködés és kölcsönösen tudunk tanulni egymástól, hiszen mindkét klub nagy hagyományokkal rendelkezik a magyar kézilabdázás életében”.

Auer Károly, a Győri Férfi Kézilabda Közhasznú Alapítvány kurátora kiemelte, örül, hogy ismét megteremtődnek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a győri férfi kézilabda újra az élvonalba kerülhessen.  „Büszkék lehetünk, hogy napjainkban a felnőtt férfi kézilabda válogatottnak három olyan fiatal is tagja, akik a győri kézilabdából indultak, hiszen Rosta Miklós, Krakovszki Zsolt és Bence is tagja a nemzeti együttesnek. Bízunk benne, hogy sok olyan győri fiatal kézilabdázó van, aki most bontja ki szárnyait, a mi mindennapos munkánknak köszönhetően. Bízom abban, hogy a győri férfi kézilabdának sikerül megvetnie a lábát az élvonalban és sikeresen vesszük közösen az akadályokat” – mondta el Auer Károly, a Győri Férfi Kézilabda Közhasznú Alapítvány kurátora.

Fotó:  O. Jakócs Péter